Live F1 21.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico Formule 1
Formule 1

Live F1 21.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico

Live F1 21.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico

In de derde vrije training zijn de laatste puntjes op de i gezet door de teams in aanloop naar de kwalificatie. Sergio Perez was de snelste man tijdens de afsluitende vrije training, vlak voor zijn teamgenoot Max Verstappen. Red Bull lijkt de beste kaarten in handen te hebben voor de kwalificatie, gezien de ruime voorsprong op Mercedes. Tijdens de kwalificaties proberen de coureurs een zo goed mogelijke startpositie te verkrijgen voor de race op zondag. Wie mag er vanaf de eerste positie starten bij de Grand Prix van Mexico? F1Maximaal houdt u zoals gewoonlijk continu op de hoogte.

In een relatief rustige training was Perez samen met zijn teamgenoot ruim de snelste op het hooggelegen Autodromo Hermanos Rodriguez. De eerste training was het circuit nog zeer stoffig, wat zorgde voor enkele foutjes, maar de omstandigheden waren al een stuk beter in de afsluitende training. Veel coureurs deden een kwalificatiesimulatie, om zo de auto optimaal te kunnen prepareren. Tijdens het voorprogramma was er wat olie op het circuit gelekt, waardoor er door de marshalls wat wit cement was gestrooid. Ondanks deze oplossing waren er nog enkele bange momenten, maar alles liep goed af.

Red Bull lijkt in ieder geval de toon te gaan zetten tijdens de kwalificatie. Perez reed de snelste tijd, met een grote voorsprong op Mercedes. Over de boordradio liet Lewis Hamilton nog enige verbazing doorschemeren over de grote achterstand van zijn team. Naast Red Bull lijkt ook McLaren een grote stap te hebben gemaakt. Gisteren klaagden de coureurs van het team nog over de slechte afstelling, maar tijdens de afsluiteinde training lijkt het Britse team er beter bij te zitten. Zo zal de strijd om de plekken achter de topteams gestreden gaan worden door Ferrari, AlphaTauri en McLaren, zo lijkt het.

Mercedes en Red Bull spelen verstoppertje

Mercedes en Red Bull Racing hebben in de eerste sessies weliswaar meters gemaakt, maar beslist niet het achterste van de tong laten zien. Zo lag de gemiddelde snelheid van Max Verstappen op de harde band bijna negen tienden boven die van Valtteri Bottas, met namelijk omdat het circuit in de eerste vrije training heel erg vuil was. Hoe hoog de pace op de wit omrande band werkelijk ligt, blijft dus nog onduidelijk.

Op de mediumband is het dan weer Mercedes dat niet van zich heeft laten horen. Bottas en teamgenoot Lewis Hamilton hebben tot op heden geen enkele ronden op het geel omrande rubber gereden en het is dus ook voor Mercedes zelf nog maar de vraag hoe goed de pace op de mediums is. Daar zal het team uit Brackley vermoedelijk in de laatste trainingssessie van het weekend antwoord op gaan geven, gezien ze die band wellicht in de kwalificatie in willen zetten.

Kan Ferrari stap zetten naar P3?

Nog een verhaallijn voor het aankomende weekend is de strijd tussen Ferrari en McLaren. Het is spannend om P3 in de titelstrijd en Carlos Sainz en Charles Leclerc lijken in de huidige fase van het jaar het betere materiaal te hebben. Met een verbeterde motor en een prima aerodynamisch pakket is het het team uit Maranello dat met een eindsprint dat extra prijzengeld vrij wil stellen, maar dit moet wel in gevecht met een sterker wordende Daniel Ricciardo.

Live F1 21.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws