Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Na een spannende race in Bahrein is het Formule 1-circus neergestreken in Saoedi-Arabië, waar op het Jeddah Street Circuit de tweede Grand Prix van het seizoen zal worden verreden. Nadat Ferrari een sterk eerste weekend reed zullen zij deze lijn willen doortrekken, maar bij Red Bull Racing zal men sterk willen terugslaan na een mislukte GP van Bahrein.

Het tijdsverschil tussen Nederland en Saoedi-Arabië bedraagt op het moment dat de race verreden wordt één uur. Onder de lampen van het circuit in Jeddah zal er om 20.00u lokale tijd gestart worden met de race. Dat betekent dat in Nederland de wedstrijd vanaf 19.00u te zien is. Op Viaplay Formule 1 zal de uitzending beginnen om 17.25u, F1TV start met uitzenden om 18.00u, een uur voor aanvang dus.

Red Bull aast op revanche in Saoedi-Arabië

Het team van Max Verstappen zal zich willen revancheren na een teleurstellende race in Bahrein. Tot tweemaal toe leek een Red Bull-coureur op weg naar het podium, maar even zo vaak ging het mis. Het team bleek achteraf problemen te hebben met de aanvoer van brandstof naar de motor en dat betekende voor beide coureurs het einde van de wedstrijd.

Ferrari en Mercedes konden profiteren van de misstap van de Bulls. Carlos Sainz schoof op naar de tweede plaats na het wegvallen van Verstappen, waardoor Ferrari er dankzij de overwinning van Charles Leclerc met een 1-2 vandoor ging. Lewis Hamilton en George Russell konden op hun beurt ook profiteren van de uitvalbeurten van de Nederlander en Pérez en schoven daardoor op naar de derde en vierde plaats.

Mercedes wederom in de problemen

Als het resultaat net zo is als in Bahrein zul je ze bij Mercedes niet meer horen klagen, maar de kwalificatie verliep wederom moeizaam. Stercoureur Hamilton kwam na een dramatische kwalificatie niet verder dan P16 en ook teamgenoot Russell kon niet verder komen dan P6, waarmee hij een Alpine voor zich moest laten. De Zilverpijlen hebben het duidelijk nog niet op orde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws