Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië 2024? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië 2024?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië 2024?

Dit raceweekend verschijnt er weer een oude bekende op het programma. De Grand Prix van Australië keert voor de derde keer sinds de pandemie terug op de kalender, en het belooft weer een waar spektakel te worden. Voor de echte nachtbrakers en vroege vogels biedt de race aan de andere kant van de wereld de perfecte gelegenheid om alles op de voet te volgen, al zullen de Nederlandse tijden niet iedereen bevallen.

Het seizoen begon voor de Europese kijkers nog rustig, want de races in Bahrein en Saoedi-Arabië gingen in ieder geval voor Nederlandse begrippen op fatsoenlijke tijden van start. Nu de race in Australië voor de deur staat zal dat er echter iets anders uit komen te zien: de derde en laatste vrije training begint namelijk om 02:30u Nederlandse tijd al, want dan is de middag in Australië pas net aangebroken. De kwalificatie zal op een iets redelijker tijdstip van start gaan, want om 06:00u Nederlandse tijd zullen de coureurs aan het einde van de pitstraat verzamelen om een zo snel mogelijke ronde neer te zetten.

Kan Verstappen kwalificatie van 2023 herhalen?

Tijdens de eerste twee vrije trainingen verliep alles grotendeels zonder problemen, op een forse klapper van Alexander Albon na. Voor Max Verstappen was er echter geen vuiltje aan de lucht, want de Nederlander werkte keurig zijn programma af. Hij hoopt dan ook dat hij die probleemloze reeks voort kan zetten tijdens de kwalificatie. Op papier zal dat echter een stuk lastiger worden dan gehoopt: tijdens de eerste twee races wist de drievoudig wereldkampioen zonder al te veel moeite naar de overwinning te rijden, maar tijdens de kwalificaties had hij het een stuk lastiger. Ferrari zit namelijk ontzettend dichtbij als het om één snelle ronde gaat, en dat kan Verstappen de das nog wel eens om gaan doen.

Toch hoeft de Red Bull Racing-coureur zich nog geen zorgen te maken, want in 2023 ging hij er ook met poleposition vandoor. Het ging toen weliswaar om een gat van twee tienden, maar toch was hij de concurrentie te snel af. In Bahrein en Saoedi-Arabië zat de concurrentie, welke in beide gevallen bestond uit Charles Leclerc, ongeveer drie tienden boven de snelste tijd van de Nederlander, dus veel heeft hij waarschijnlijk niet te vrezen tijdens deze derde kwalificatie van het seizoen.

Wil je F1 kijken dit weekend in Australië? Bestel Viaplay of bekijk de opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws