Honda-exit kan lawine veroorzaken: 'Bedrijven komen onder druk te staan' Formule 1
Formule 1

Honda-exit kan lawine veroorzaken: 'Bedrijven komen onder druk te staan'

Honda-exit kan lawine veroorzaken: 'Bedrijven komen onder druk te staan'

Het vertrek van Honda uit de Formule 1 zou wel eens een lawine kunnen veroorzaken, dat meldt Auto Motor und Sport. De Japanse autofabrikant verbreekt na 2021 de samenwerking met Red Bull Racing, waardoor het Oostenrijkse team op zoek moet naar een nieuwe motorleverancier. Als dit niet lukt, moet Renault het team voorzien.

Met tien teams kan de koningsklasse goed leven met maar drie motorfabrikanten, maar Michael Schmidt, redacteur van de Duitse site, vraagt zich af of er wel drie leveranciers overblijven. 'Twaalf jaar geleden veroorzaakte Honda een lawine met zijn terugtocht', schrijft hij. 'Ook toen waren de Japanners de eersten die de stekker eruit trokken.'

Slechts een paar jaar later waren ook BMW en Toyota uit de Formule 1 verdwenen. Renault privatiseerde toen zijn team. 'Zelfs als Mercedes en Renault nu een verbintenis aangaan met de Formule 1, zegt dat niets', schrijft Schmidt. 'Zolang de coronacrisis voortduurt, komen bedrijven nog meer onder druk te staan en is er steeds minder geld voor activiteiten als autosport.'

'Wil de Formule 1 afhankelijkheid veroorloven'?

Ferrari heeft eerder al aangekondigd dat het, indien nodig, het gehele veld zou uitrusten. 'Maar wil de Formule 1 echt zo'n afhankelijkheid veroorloven?', vraagt Schmidt zich af. 'Het zou duurzamer zijn om te overwegen om in geval van nood misschien vóór 2026 de huidige motorregelgeving ongedaan te maken.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws