McLaren heeft alvast veel zin in Spanje: 'Hebben onze ogen op de prijs gericht' Formule 1
Formule 1

McLaren heeft alvast veel zin in Spanje: 'Hebben onze ogen op de prijs gericht'

McLaren heeft alvast veel zin in Spanje: 'Hebben onze ogen op de prijs gericht'

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri hebben zin in de Grand Prix van Spanje. Dankzij de goede prestaties van de afgelopen paar races, met als hoogtepunt de winst in Miami, heeft McLaren het vertrouwen dat ook de Grand Prix van Spanje wel eens goed kan uitpakken voor het Britse team. Teambaas Andrea Stella waarschuwt wel dat de triple header behoorlijk veeleisend zal zijn.

Norris kwam in Canada net een ruime drie seconden tekort op de P1 van Max Verstappen. Ondanks de teleurstelling van de Brit dat hij nog even moet wachten op zijn tweede overwinning, is Norris wel blij dat hij belangrijke punten voor het team wist te pakken. 'Het is geweldig om nu als team in gelegenheid te zijn om te vechten voor overwinningen en het maakt me erg enthousiast voor de rest van het seizoen. We weten dat we nog wat werk te doen hebben om ervoor te zorgen dat we regelmatiger winnen, maar we gaan de goede kant op', vertelt Norris in de voorbeschouwing van McLaren.

De jonge Brit kijkt daarom uit om opnieuw voor de overwinning te kunnen strijden in Barcelona. 'Ik ga altijd graag naar Spanje. Het circuit heeft zijn uitdagingen met een echte mix van langzame en snelle bochten, maar ik denk dat we ons in een goede positie bevinden om onze prestaties te maximaliseren en het maximale uit de auto te halen', aldus Norris. 'We hebben onze ogen op de prijs gericht, dus laten we gaan!'

Ook teamgenoot Piastri is blij met de behaalde resultaten in Canada, en dat McLaren nu constant vooraan het veld is te vinden. 'Ik heb al eerder een paar goede prestaties neergezet in Barcelona in de juniorcategorieën en de auto voelt goed aan, dankzij al het harde werk van het hele team. Ik kijk ernaar uit om aan te komen in Spanje', heeft de Australiër, net als zijn teamgenoot, zin in de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

McLaren verwacht pittige weken

McLaren-teambaas Stella waarschuwt wel dat McLaren, en de andere raceteams, een intensieve tijd te wachten staat. De Grand Prix van Spanje is namelijk de eerste race van een triple header, die pas begin juli met de Grand Prix van Groot-Brittannië eindigt. 'Het is veel werk voor de coureurs en het hele team om drie races achter elkaar het momentum vast te houden, maar we kregen energie van onze recente prestaties en resultaten', zegt de Italiaan. 'We hebben er alle vertrouwen in dat de MCL38 op verschillende soorten circuits kan presteren, maar het Circuit de Barcelona-Catalunya blijft een unieke uitdaging. Meer teams komen met upgrades, dus het is belangrijk voor ons om onze focus te houden en elk weekend te laten tellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws