Stella ontkracht claims van Norris: 'Ik zie het eerlijk gezegd niet' Formule 1
Formule 1

Stella ontkracht claims van Norris: 'Ik zie het eerlijk gezegd niet'

Stella ontkracht claims van Norris: 'Ik zie het eerlijk gezegd niet'

McLaren-teambaas Andrea Stella is het niet eens met de claim van Lando Norris dat het makkelijker is om te vechten voor duizendsten van een seconde nu McLaren vooraan rijdt. De Italiaan is van mening dat er weinig verandering zichtbaar is en dat Norris misschien zelfs minder pusht dan hiervoor. ‘Ik zou niet zeggen dat zijn mate van toewijding veranderd is’, zegt Stella tegenover de internationale media.

De Brit gaf eerder aan dat zijn eerste overwinning weinig veranderde aan zijn houding. ‘Misschien komen er wat meer zenuwen bij kijken of ligt er grotere druk op je schouders, maar het zou weinig moeten veranderen’, zei de coureur toen. Wel beweerde Norris dat, hoewel er weinig was veranderd wat betreft zijn mindset, er zeker meer spanning en motivatie is om tot het gaatje te gaan wanneer zeges en podiums binnen handbereik liggen.

Stella merkt weinig verschil met 2023

Zijn teambaas geeft nu aan dat er qua motivatie niet echt een verschil merkbaar is met 2023, toen McLaren wat moeizaam op gang kwam. ‘Ik zou juist zeggen dat het tegenovergestelde waar is’, aldus de Italiaan. ‘Vorig jaar pushten we in kwalificaties soms te hard wanneer dat eigenlijk niet nodig was’, legt hij uit. ‘Dan denk ik bijvoorbeeld aan Q1 in Mexico. We verloren toen de ronde, terwijl we wel door Q1 hadden kunnen komen. Ik zie dit verschil eerlijk gezegd niet’, moet Stella toegeven.

De McLaren-teambaas vertelt onder de indruk te zijn van de arbeidsethos van Norris, dat een positieve invloed heeft op het hele team uit Woking. ‘Ik zie dat Lando enorm geconcentreerd en enorm gefocust is’, verklaart de Italiaan. ‘Hij heeft onthouden wat ik zei over het analyseren van alles wat er is gebeurd en het aanpakken van alle kansen om te kunnen blijven ontwikkelen’, breidt Stella verder uit. ‘Lando laat een uitstekend arbeidsethos ziet. Dat is een voorbeeld voor het hele team’, sluit de teambaas af.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws