Horner neemt iedere twijfel over Ferrari weg en verklaart toewijding aan Red Bull Formule 1
Formule 1

Horner neemt iedere twijfel over Ferrari weg en verklaart toewijding aan Red Bull

Horner neemt iedere twijfel over Ferrari weg en verklaart toewijding aan Red Bull

Christian Horner is niet van plan om Red Bull Racing te verlaten voor een avontuur bij Ferrari, laat hij blijken bij Sky Sports F1. De teambaas van de Oostenrijkse renstal verklaart zijn toewijding aan zijn huidige werkgever, nu Ferrari zoekt naar een vervanger van de onlangs vertrokken Mattia Binotto.

Horner stelt dat hij nog altijd op zijn plek zit in Milton Keynes. 'Kijk, mijn toewijding ligt heel erg bij het Red Bull-team', wordt de Engelsman geciteerd door de officiële site van de Formule 1. 'Ik ben er vanaf het begin bij en heb duidelijk een hechte band.' Horner is al sinds de oprichting van het Red Bull F1-team in 2005 verbonden aan de renstal.

De teambaas werd gevraagd naar een mogelijk avontuur bij Ferrari nu de Scuderia een vervanger moet vinden voor Binotto. Horner vindt het overigens geen verrassing dat de Italiaan zijn post heeft verlaten. 'Niet echt. Ik bedoel, dat is duidelijk de keuze van Ferrari. Ik denk dat het de zesde teambaas wordt waar ik tegenover zit sinds ik bij Red Bull ben', vertelt hij over de opvolger van Binotto.

Horner leeft met Binotto mee na Ferrari-vertrek

Horner leeft wel met de voormalige Ferrari-teambaas mee. 'Het is duidelijk dat het moeilijk voor hem is. Ze hadden dit jaar een geweldige auto. Ze waren zeker erg competitief.' Ferrari werd dit seizoen tweede in het constructeurskampioenschap. Dat was de hoogste eindklassering sinds 2019, toen het team eveneens tweede werd. In 2020 en 2021 werd Ferrari respectievelijk zesde en derde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws