Update | Ferrari bevestigt komst Vasseur: Fransman teambaas en algemeen directeur Formule 1
Formule 1

Update | Ferrari bevestigt komst Vasseur: Fransman teambaas en algemeen directeur

Update | Ferrari bevestigt komst Vasseur: Fransman teambaas en algemeen directeur

Het team van Alfa Romeo heeft via haar officiële kanalen bekendgemaakt dat Frédéric Vasseur de Zwitserse renstal gaat verlaten. De teambaas zat zes jaar lang op zijn plek bij Alfa Romeo en lijkt nu de uitdaging aan te gaan bij het team van Ferrari. Deze overstap zal waarschijnlijk spoedig wereldkundig worden gemaakt. Andreas Seidl lijkt mogelijk de rol van Vasseur over te nemen, aangezien Audi het team van Sauber over gaat nemen.

Het vertrek van Vasseur zat er al een tijdje aan te komen. Na het vertrek van Mattia Binotto bij het team van Ferrari gonsde zijn naam al rond het team uit Maranello. Nu heeft het team van Alfa Romeo middels een persbericht bekendgemaakt dat Vasseur inderdaad zijn post als teambaas van de Zwitserse renstal verlaat, alleen is het nog wachten op de bevestiging dat hij daadwerkelijk naar Ferrari vertrekt. Vasseur was zes jaar lang de teambaas bij Sauber.

'Nu mijn tijd bij het team van Alfa Romeo ten einde komt, kan ik met warme gevoelens terugkijken op de afgelopen zes jaar', zegt de Fransman in het persbericht. 'Ik ben trots op het werk dat het team geleverd heeft en ik ben ervan overtuigd dat we de juiste fundering hebben neergelegd. Ik heb het idee dat al mijn dagen bij het team ervoor hebben gezorgd dat ik klaar ben voor mijn volgende uitdaging.' Sauber kende in de afgelopen jaren weinig succesvolle seizoenen. Dit jaar eindigde het team met 55 punten op de zesde plek in het kampioenschap.

Wachten op Ferrari

Het was al een tijdje duidelijk dat Vasseur een speler is in de stoelendans van teambazen. Na het vertrek van Binotto werd de man uit Draveil al direct gelinkt aan de positie als teambaas bij Ferrari. Nu de wegen tussen Vasseur en Alfa Romeo officieel zijn gescheiden, staat niets meer in de weg van een overstap naar de Italiaanse renstal. Corriere della Sera meldde eerder op dinsdag al dat een bekendmaking vanuit Ferrari niet lang op zich zou laten wachten.

Update 9:40u (13/12) | Ferrari bevestigt komst Vasseur: Fransman teambaas en algemeen directeur

De bevestiging van Ferrari heeft inderdaad niet lang op zich laten wachten, aangezien de Italiaanse renstal wereldkundig heeft gemaakt dat Frédéric Vasseur vanaf 9 januari de nieuwe teambaas en algemeen directeur van het team zal zijn. De overstap hing al geruime tijd in de lucht en het was vooral wachten op de bevestiging vanuit Ferrari. De Fransman gaat, net zoals voorganger Mattia Binotto, twee functies bekleden bij de Scuderia.

Vasseur was nog voordat Binotto wereldkundig maakte dat hij zou vertrekken bij Ferrari de kandidaat om de Italiaan op te volgen. De teambaas is natuurlijk blij met zijn overstap naar het team uit Maranello. 'Het is een eer om de leiding over te nemen bij Ferrari', zegt hij in een persbericht. 'Als iemand die altijd een passie heeft gehad voor motorsport, was Ferrari altijd de absolute top van de racewereld. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het talent binnen Maranello.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws