Horner bevestigt Sainz als kandidaat voor Red Bull: 'Een hele snelle, werkloze coureur' Formule 1
Formule 1

Horner bevestigt Sainz als kandidaat voor Red Bull: 'Een hele snelle, werkloze coureur'

Horner bevestigt Sainz als kandidaat voor Red Bull: 'Een hele snelle, werkloze coureur'

Christian Horner is na afloop van de Grand Prix van Australië ingegaan op de problemen van zijn coureurs in Melbourne. Voor kampioenschapsleider Max Verstappen zat de race er al snel op, en ook teamgenoot Sergio Pérez haalde het einde niet zonder schade. Horner nam de Mexicaan in bescherming, maar bevestigde ook Carlos Sainz als optie voor het zitje van Pérez.

Red Bull behoudt nipt de leiding in beide kampioenschappen. Verstappen heeft nog vier punten voorsprong op Charles Leclerc, en ook Ferrari komt nog vier punten tekort ten opzichte van de constructeurskampioen. Horner ging na afloop bij Sky Sports F1 in op de teleurstelling voor Verstappen. 'Een coureur is natuurlijk altijd gefrustreerd als hij uit de auto moet stappen vanwege een uitvalbeurt, maar hij stelde zich heel goed op richting het team en de monteurs', aldus de Brit.

Horner is vooral gelukkig dat de Nederlander al genoeg marge opgebouwd had in het kampioenschap. 'We vormen samen een team, en die uitvalbeurt doet iedereen in het team natuurlijk pijn. We moeten hiervan leren, en zorgen dat we begrijpen waar dit probleem door veroorzaakt werd. Het is opvallend dat hij het kampioenschap na drie races nog leidt, ondanks die uitvalbeurt.' Verstappen is momenteel een recordaantal races op rij de WK-leider, sinds Spanje 2022 al.

Pérez liep schade op

Horner had ook een verklaring voor het tekort aan snelheid bij Pérez. 'Daar was hij zich waarschijnlijk niet van bewust, maar toen hij Fernando (Alonso, red.) inhaalde, verloor hij een significante hoeveelheid downforce vanwege schade aan de vloer', zegt Horner over de inhaalactie die in de tweede helft van de race plaatsvond, toen Pérez al op flinke achterstand stond. 'We moeten kijken waar dat door veroorzaakt werd. Dit zorgt er ook voor dat de bandenslijtage slechter wordt.'

Sainz klopt op de deur

De teambaas van Red Bull Racing stond ook nog stil bij de racewinnaar: Carlos Sainz, die in 2015 op het Albert Park Street Circuit debuteerde voor Toro Rosso, als teamgenoot van Verstappen. De Spanjaard weet dat Ferrari volgend jaar geen plek meer voor hem heeft, en rijdt zich nadrukkelijk in de kijker bij teams met nog een vrij plekje, waaronder ook Red Bull. 'We willen het best mogelijke rijdersduo hebben dat beschikbaar is. Soms moet je daarbij buiten je eigen teams kijken', zegt Horner als hem gevraagd wordt naar de kansen van Sainz als teamgenoot voor Verstappen.

Poll

Wie heeft nu meer kans op het Red Bull-stoeltje?

Pérez heeft in 2024 een aflopend contract, en Sainz lijkt zich met zijn huidige vorm te ontpoppen tot de grootste rivaal voor de Mexicaan. Horner bevestigt dat de huidige Ferrari-coureur een interessante optie is. 'Een hele snelle en werkloze coureur won hier de Grand Prix, dus de rijdersmarkt ligt nog helemaal open', laat Horner optekenen bij The Race.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws