Van der Garde hoort Sainz' telefoon al rinkelen: 'Als Wolff Verstappen niet krijgt, belt hij Sainz' Formule 1
Formule 1

Van der Garde hoort Sainz' telefoon al rinkelen: 'Als Wolff Verstappen niet krijgt, belt hij Sainz'

Van der Garde hoort Sainz' telefoon al rinkelen: 'Als Wolff Verstappen niet krijgt, belt hij Sainz'

Giedo van der Garde en Rudy van Buren zien wel zitten dat Mercedes-teambaas Toto Wolff Carlos Sainz gaat bellen als hij Max Verstappen niet binnen kan halen. De Spanjaard won de Grand Prix van Australië nadat de drievoudig wereldkampioen uitviel en reed een foutloze race, ondanks dat hij amper twee weken geleden nog in het ziekenhuis lag.

Sainz moest de Grand Prix van Saoedi-Arabië overslaan vanwege een operatie aan een blindedarmontsteking. De Madrileen lag dus amper twee weken geleden nog in bed om te herstellen, en won op zondag in Melbourne de race. Verstappen kon vlot na de start fluiten naar zijn zege, een van zijn remmen begaf het namelijk, waardoor hij een DNF achter zijn naam moest zetten. Sainz stond er en greep zijn kans. 'Wat een geweldig weekend', trapt Van der Garde af in de nabeschouwing van Viaplay. 'Een heel goede race, geen fouten gemaakt. Hij had eerder zijn blindedarm eruit moeten halen!' grapt de oud-coureur. 'Ik denk ook dat hij nu veel minder druk ervaart. Als hij zo blijft presteren, denk ik dat veel teams hem heel graag willen hebben.'

De geruchten in de paddock zeggen dan ook dat hij op het lijstje staat van Red Bull Racing, Mercedes, Aston Martin en Sauber. 'Ik denk niet dat hij naar Red Bull gaat', vervolgt Van der Garde. 'Maar Mercedes, als Wolff Max niet binnen kan halen, dan denk ik dat hij Sainz gaat bellen', aldus de voormalig F1-coureur. De vader en manager van Sainz werden laatst al gespot bij de Mercedes-hospitality. Momenteel heeft Sainz nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst. 'Vanaf ronde drie had hij alles onder controle', neemt Van Buren over. 'Hier word je toch blij van? En je moet zeker niet onderschatten dat hij zelf zei dat hij niet te vroeg naar binnen wilde komen. Hij pakte dat bandenvoordeel. Als coureur denk je: ik verdien die plek. En dan voelt dit toch dubbel lekker', zegt Van Buren, doelend op Sainz' vertrek bij Ferrari eind 2024.

Tekst gaat verder onder de foto.

Van der Garde hoort Sainz' telefoon al rinkelen: 'Als Wolff Verstappen niet krijgt, belt hij Sainz'
Sainz pakte de zege in Melbourne en leverde met Leclerc het 86ste één-tweetje. (Foto: Ferrari F1 Media)

Van Buren zag remklauw roken: 'Dan ben je de pineut'

Voor Red Bull ging het weekend niet van een leien dakje. Met de uitvalbeurt van Verstappen en een vijfde plek van Pérez pakte het team slechts tien punten in Melbourne. Vergeten en door, aldus Van Buren. 'Dit is ook gewoon autosport', zegt de Red Bull-simcoureur. 'Je moet niet vergeten dat hij twee jaar geleden pas voor het laatst uit is gevallen. Er vond wat oververhitting plaats bij de remmen, en dat kunnen een aantal dingen zijn. Misschien is de koeling er niet afgehaald. Dan ben je heel snel in ronde één, maar dan kom je binnen en is alles weggefikt, dan is het klaar. Als je dat na twee ronden al zo hebt, ja, dan ben je de pineut.'

Dit weekend leek zelfs McLaren het beter voor elkaar te hebben. Pérez kwam er niet voorbij. De Britse renstal had een erg goed weekend met één coureur op het podium en de andere coureur op P4. Oscar Piastri moest echter zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Lando Norris. Het team zette teamorders in om Norris hem voorbij te laten gaan. 'Ik snap de keus, maar tegelijkertijd frustreert het me ook. Norris was op dat moment sneller, dus vanuit teamsperspectief snap ik dat, maar als weer Piastri opgeofferd wordt, dan hoop ik hij intern een beetje begin te koken', zegt Van Buren. 'Ik vond het wel een goede keuze, Norris was uiteindelijk wel sneller', sluit Van der Garde af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws