Horner: 'Dat is allemaal onderdeel van de soap genaamd Formule 1' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Dat is allemaal onderdeel van de soap genaamd Formule 1'

Horner: 'Dat is allemaal onderdeel van de soap genaamd Formule 1'

Christian Horner verwacht niet dat de zaak rondom de vermeende illegaliteit van de Racing Point-bolide naar de FIA International Court of Appeal, het hof van beroep in de autosport, zal gaan. Hij verwacht dat er een compromis gesloten gaat worden tussen Racing Point en de protesterende constructeurs.

De brake ducts van de RP20 zijn al enige tijd onderwerp van discussie. Racing Point zou deze illegaal hebben gekopieerd van de Mercedes-bolide van 2019. De FIA erkende dat, na protest van Renault, en gaf het team een boete van 400 duizend euro en vijftien WK-punten in de mindering. Renault en Ferrari vinden die straf echter te laag en zijn in beroep gegaan.

'Dit is allemaal relatief normaal'

Horner verwacht dat de zaak met een sisser afloopt. 'Dit alles is relatief normaal en is allemaal onderdeel van de soap genaamd Formule 1', zegt de teambaas van Red Bull Racing tegen Channel 4. Volgens hem is het duidelijk dat het niet de bedoeling is om de zaak naar het FIA International Court of Appeal te brengen. 'Ik denk dat beide teams hun standpunten kenbaar maken en onderhandelen achter de schermen.'

De Brit legt uit dat het hoger beroep voornamelijk wordt gebruikt om effectiever met elkaar te kunnen onderhandelen over een mogelijke uitkomst van de zaak. 'Met zowel andere teams als met de FIA, om er zo voor te zorgen dat er duidelijkheid komt over wat nou wel en niet toegestaan is en natuurlijk om het voor alle partijen eerlijk te houden.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws