Horner: 'De regels voor track-limits moeten zwart-wit zijn, niet grijs' Formule 1
Formule 1

Horner: 'De regels voor track-limits moeten zwart-wit zijn, niet grijs'

Horner: 'De regels voor track-limits moeten zwart-wit zijn, niet grijs'

Christian Horner heeft een nare bijsmaak overgehouden aan de Grand Prix van Bahrein. De Red Bull-teambaas is met name gefrustreerd over de handhaving op track-limits, die zijn coureur Max Verstappen uiteindelijk de winst heeft gekost. Volgens Horner is er sprake van een grijs gebied tijdens de race, hij denkt dat de regels juist zwart-wit moeten zijn.

'Voor ons is het natuurlijk frustrerend. De gehele race heeft Mercedes van die strook asfalt gebruik gemaakt toen zij aan het pushen waren. Vervolgens hebben wij ook aan race control gevraagd of wij dit ook mochten doen. Je heb immers een voordeel van twee tienden als je daar iets wijder gaat', legt Horner aan ten overstaan van The Race.

'Daarna ging Verstappen natuurlijk wijd toen hij zijn inhaalactie daar plaatste. Voorafgaand aan de race werd echter al duidelijk gemaakt dat als iemand een duidelijk voordeel zou trekken uit het negeren van de track-limits, deze de gewonnen plek terug moest geven', gaat Horner verder. Dat is dus precies wat Verstappen uiteindelijk heeft genekt deze race. Max Verstappen moest de plek teruggeven nadat de raceleiding het team had geïnstrueerd om de plek terug te geven aan Hamilton.

Trackimits moeten zwart-wit zijn

'De track-limits zullen altijd ter discussie staan, maar je moet er daarom juist voor zorgen dat je een consistente situatie creëert. Het kan niet zo zijn dat je dat stuk asfalt tijdens de race prima mag gebruiken, terwijl je het niet mag gebruiken bij een inhaalactie. De regels zouden zwart-wit moeten zijn en niet verschillende tinten grijs gebied', gaat Horner verder.

Volgens de teambaas had het ook geen zin om alsnog het risico te lopen op een penalty. Het voordeel van Verstappen zou niet groot genoeg zijn, er waren geen garanties dat de Nederlander zich vijf of tien seconde los kon rijden in de slotfase. 'Het was erg sportief van Max om de plek terug te geven. Wel is het frustrerend voor ons, Hamilton had precies genoeg over om ons net aan voor te blijven.'

Overigens denkt Horner niet dat Red Bull op tactisch vlak is verschalkt. 'Mercedes was de gehele race gewoon snel. We konden nooit meer dan twee seconden los komen van Mercedes. We bleven uiteindelijk langer buiten en creëerden een mogelijkheid voor de slotfase, maar Hamilton kon zich helaas net vastklampen aan de eerste plek. Het ligt op het moment erg dicht bij elkaar, toch zijn er veel positieve dingen om mee nemen naar de volgende race', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws