Verstappen stipt probleem aan: 'Denk dat het niet alleen de auto is' Formule 1
Formule 1

Verstappen stipt probleem aan: 'Denk dat het niet alleen de auto is'

Verstappen stipt probleem aan: 'Denk dat het niet alleen de auto is'

Max Verstappen is dieper in gegaan op waarom deze auto nog niet helemaal naar zijn rijstijl is. De Nederlander heeft al vaker geklaagd over de manier waarop deze auto reageert en zijn rijstijl lijkt dan ook nog niet met de auto te matchen. De wereldkampioen weet wat er moet gebeuren om dit wel te laten gebeuren. Verder verwacht hij een spannende strijd met Ferrari in Baku.

In gesprek met Viaplay laat Verstappen weten waar voor hem het probleem met de auto zit. 'Ik denk dat het niet alleen de auto is, maar ook de banden. De bochten zorgen ervoor dat je meer gaat ondersturen in de bocht. Ik houd van een auto die sterk aan de voorkant is. Uiteindelijk is er nu gewoon een moment om die kracht terug in de auto te krijgen. Op sommige circuits heb je sowieso al een betere voorkant nodig dan andere circuits, dus dan kom je beter uit de verf dan ergens anders.'

Ferrari zit er dichtbij

De Nederlander is erg onder de indruk van Ferrari. De Italianen lijken er altijd snel bovenop te zitten, zo ziet ook hij. 'Zij hebben het altijd heel makkelijk goed voor elkaar. Zij hebben de afgelopen jaren misschien meer kans gehad om te ontwikkelen. Uiteindelijk staan we altijd vooraan dus doen we het wel goed, maar het kan altijd beter', zo is Verstappen ook zeker tevreden over de prestaties van zijn team.

Vanwege het lange rechte stuk wordt Red Bull gezien als het team dat een voordeel heeft in Baku, maar de wereldkampioen zag dat ook Ferrari allesbehalve langzaam was wat betreft de topsnelheid. 'Gisteren ging Ferrari ook hard op het rechte stuk. Ik verwacht dat het dicht bij elkaar zit. Het draait ook om de bandenslijtage. daar waren wij wel oké in de laatste races, maar iedereen leert van zijn fouten en dus is het de vraag of het nu weer zo gaat zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws