Horner zag geen andere kandidaat in programma: 'Niemand die klaar is voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

Horner zag geen andere kandidaat in programma: 'Niemand die klaar is voor Red Bull'

Horner zag geen andere kandidaat in programma: 'Niemand die klaar is voor Red Bull'

Christian Horner meent dat het simpelweg niet het juiste moment was om Pierre Gasly terug bij het Red Bull Racing-team te halen. De teambaas is momenteel erg gelukkig met zijn rijdersduo en zag dan ook niemand anders die klaar was om het tweede Red Bull-zitje naast Max Verstappen in te nemen. Zodoende was het Sergio Pérez die voor de Brit de overduidelijke keuze was.

In gesprek met Sky F1 vertelt Horner over de luxepositie waarin Red Bull zich bevindt. Doordat het team vier stoeltjes in de F1 heeft kan men talenten makkelijk de kans geven. 'Wij bevinden ons in de gelukkige positie dat we door het eigendom van Red Bull twee raceteams hebben. We hebben kunnen investeren in jong talent en coureurs als Max, Sebastian, Daniel en Pierre deze kansen te bieden.'

Desondanks is ervoor gekozen om niet binnen de eigen jeugd te kijken voor een tweede rijder bij het grote team, maar is ervoor gekozen om de man die van buitenaf werd aangetrokken langer vast te leggen. Iets wat volgens Horner een 'no-brainer' was en ook 'volledig verdiend'. 'Pierre blijft onder contract bij Red Bull. Dat contract loopt nog een jaar door. De timing was niet juist om hem terug te halen naar Red Bull.'

Geen geschikte rijder in jeugdprogramma

Daarnaast zag de teambaas ook geen alternatief voor Pérez, daar hij binnen het eigen Red Bull-programma geen kandidaat zag die de zware taak kon vervullen. Ook Gasly lijkt hij daarmee dus als ongeschikt te beschouwen. 'We hebben niet het gevoel dat er iemand is die echt klaar is voor Red Bull. We zijn erg blij met ons rijdersduo', aldus de teambaas, die dus erg blij is met Pérez en Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws