Horner grapt over Marko: 'Een nachtmerrie voor elke PR-manager!' Formule 1
Formule 1

Horner grapt over Marko: 'Een nachtmerrie voor elke PR-manager!'

Horner grapt over Marko: 'Een nachtmerrie voor elke PR-manager!'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner grapt over zijn collega Helmut Marko, die een echte nachtmerrie kan zijn voor de PR-afdeling van het team. Marko wordt vanzelfsprekend regelmatig geïnterviewd en zegt altijd wat hij denkt, maar daardoor wordt Horner wel eens in de verlegenheid gebracht. Het lijkt de 80-jarige niet echt te boeien of zijn opmerkingen gepast zijn of niet.

Als je Marko een vraag stelt, krijg je ook een antwoord, en dat is meestal uitgebreid en vaak genadeloos eerlijk. Dat is in de professionele sport al lang niet meer gebruikelijk. De Oostenrijker is een zeldzame uitzondering, maar ook een uitzondering die de PR-afdeling van de Oostenrijkse renstal wel eens kopzorgen geeft. 'Hij is een nachtmerrie voor elke PR-manager', lacht Horner bij de ESPN-podcast. 'Als hij de regels overtreedt, hoef je hem alleen maar te citeren en je hebt een krantenkop', gaat de Brit verder. 'Hij zegt alles gewoon zoals hij het ziet.'

Marko is niet bang om zijn mening te geven, ongeacht de situatie. Het levert meerdere, grappige momenten en iconische uitspraken op. Wat dat betreft ziet de Red Bull-teambaas wel overeenkomsten met een andere Oostenrijker. 'In dat opzicht is hij vergelijkbaar met Niki Lauda. Het is dezelfde generatie en in veel opzichten hebben ze dezelfde houding', legt de 49-jarige uit. 'Helmut heeft enkele geweldige juniorcoureurs geselecteerd. Hij is streng voor de jonge coureurs, maar als ze Helmut niet overleven, zullen ze de Formule 1 nooit overleven.'

Marko nog altijd jong van geest: 'Hij kijkt elke sessie van de Formule 3 en Formule 2'

Met zijn rol als adviseur en het oog hebben voor talent zit de Oostenrijker overal bovenop. Hij houdt de junioren in andere klassen dan ook goed in de gaten. 'Hij kijkt nog steeds elke sessie van de Formule 3 en Formule 2, houdt elke tussentijd in de gaten en volgt de jonge talenten', sluit Horner af. Onlangs werd er druk geroddeld dat Marko na het einde van het 2023-seizoen afscheid zou nemen van zijn rol als adviseur, maar de Oostenrijker heeft zelf al aangegeven dat daar helemaal niets van waar is. Marko zal dus zeker nog een tijdje te zien zijn in de Formule 1-paddock en de Red Bull-garage.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws