Horner hoort geruchten over komst Alonso: 'Hij past niet helemaal in onze plannen' Formule 1
Formule 1

Horner hoort geruchten over komst Alonso: 'Hij past niet helemaal in onze plannen'

Horner hoort geruchten over komst Alonso: 'Hij past niet helemaal in onze plannen'

Christian Horner vindt het nog te vroeg om het contract van Sergio Pérez te verlengen. Onlangs liet Max Verstappen zijn contract juist verlengen tot en met 2028. Voor de Mexicaan zit dat er voorlopig nog even niet in. Daardoor beginnen de geruchten langzaam op gang te komen. Zo wordt Fernando Alonso gelinkt aan Red Bull, maar Horner wil daar absoluut niks van weten.

'Dat is nieuw voor mij', begint Horner over een eventuele komst van Alonso naar Red Bull. 'Hij past niet helemaal in onze plannen. We zijn erg blij met de coureurs die wij nu hebben.' De Oostenrijkers zijn niet de enige die worden gelinkt aan Alonso. Ook bij Aston Martin valt de naam van de Spanjaard. Ondanks dat Pérez nog geen nieuw contract heeft getekend, wil dat niet zeggen dat de Mexicaan aan het einde van dit seizoen moet vertrekken.

'Hebben nog maar vier races gehad'

Volgens Horner doet Pérez het geweldig, zo zegt de teambaas van Red Bull tegenover onder meer Motorsport.com. 'Hij rijdt op een zeer hoog niveau. Hij voelt zich dit jaar comfortabeler in het team en de huidige auto ligt hem beter, het heeft niet dezelfde eigenaardige karaktertrekjes als onze vorige drie wagens hadden. We zijn tevreden over het werk dat hij levert, maar we hebben nog maar vier races gehad. We zitten dus nog steeds vroeg in het seizoen.'

De huidige prestaties van Pérez vallen wel op bij de Britse teambaas. Zo wist de Red Bull-coureur tijdens de derde vrije training in Miami de snelste tijd neer te zetten. Ook in de afgelopen weken liet Pérez zien wat hij waard is. 'Als we op dit moment een beslissing zouden moeten nemen, dan zouden we natuurlijk willen verlengen. Zolang hij blijft doen wat hij doet, zal het een no-brainer zijn', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws