Verslag VT3 | Red Bull oogt sterk in aanloop naar kwalificatie, Pérez pakt snelste tijd Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Red Bull oogt sterk in aanloop naar kwalificatie, Pérez pakt snelste tijd

Verslag VT3 | Red Bull oogt sterk in aanloop naar kwalificatie, Pérez pakt snelste tijd

Sergio Pérez heeft de toon gezet in de derde vrije training voorafgaand de kwalificatie in Miami. Ook Max Verstappen leek op weg naar een goede tijd, maar voor hem ging het mis in zijn laatste run. Daardoor wist Charles Leclerc de tweede plek te pakken, met bijna twee tienden achterstand op Pérez. Daarmee kan Red Bull Racing een hoop vertrouwen tanken voor de kwalificatie van de Grand Prix van Miami.

In de laatste vrije training doken meerdere coureurs direct de baan op. Zo waren beide rijders van Red Bull en Ferrari meteen van de partij. Dat betekende ook dat Verstappen de eerste tijd mocht neerzetten, maar zijn 1:34.037 op de mediums zal zeker nog niet de snelste zijn. Leclerc schoot daar vrijwel meteen overheen, weliswaar op de softs, met een 1:32.250. Verstappen verbeterde even later zijn tijd op diezelfde mediums, met een 1:32.447.

Na tien minuten reed Verstappen naar een 1:31.355, op dat moment de snelste tijd van het veld. Leclerc verbeterde ook zijn tijd met een 1:31.706, maar het feit dat de Red Bull sneller was op de mediums dan de Ferrari op de softs, zal Verstappen tevreden hebben gesteld. Na die snelle ronde hield Verstappen het voor gezien, en dook de Nederlander de pits in.

Ocon zorgde voor eerste rode vlag

Esteban Ocon zorgde voor de eerste rode vlag, na nog geen kwartier rijden. Bij het ingaan van bocht 14, raakte de Alpine-coureur zijn auto kwijt en kwam hij in de muur terecht. Dat zorgde voor flinke schade linksvoor aan de auto van Ocon. Het deed meteen denken aan de crash van Carlos Sainz op de vrijdag. De Ferrari-rijder ging op exact hetzelfde punt van de baan af en kwam ook in de muur terecht.

Na ruim tien minuten oponthoud, werd het groene licht weer gegeven. Direct doken alle coureurs weer de baan op. Verstappen kwam opnieuw naar buiten op de mediums, terwijl Leclerc het ging proberen op de softs. De Monegask kon zijn tijd dan ook verbeteren met een 1:31.586. Maar met nog minder dan een halfuur op de klok was Verstappen nog steeds twee tienden sneller op de gele band.

Met nog iets meer dan 25 minuten op de klok, doken Leclerc en Sainz naar binnen op plek twee en drie. Valtteri Bottas wist in zijn Alfa Romeo dan ook beide coureurs van Ferrari te splitten. Op de softs reed de Fin een tijd van 1:31.885. Zijn achterstand op Verstappen was op dat moment vijf tienden. Daarmee deed Bottas het stukken beter dan Mercedes, die op dat moment zevende (Russell, red.) en tiende (Hamilton, red.) stonden op de mediums.

In deze sessie waren er wederom wat momentjes bij bocht 16. Zo moest Verstappen een beetje uitwijken voor Sebastian Vettel, waardoor de Red Bull-coureur de muur bij het uitkomen van de bocht wel akelig dichtbij zag komen. Lando Norris kende niet veel later een momentje, waardoor ook hij de muur op zich af zag komen. In beide gevallen werd er geen schade gereden en kwamen de rijders met de schrik vrij.

Verstappen en Pérez oppermachtig

Na ruim 40 minuten gingen de meeste rijders voor echt goede rondetijden. Op de softs reed Leclerc dan ook naar de snelste tijd met een 1:30.981, terwijl Verstappen op dat moment al een tijdje binnen stond. Met nog 10 minuten te gaan, kwam hij dan ook naar buiten op de softs om de tijd van Leclerc aan te vallen. Pérez wist deze als eerste te verslaan, met een 1:30.699. Verstappen ging daar meteen weer overheen met een 1:30.649.

Ook in de laatste minuten werden er nog snellere tijden gereden. Zo reed Pérez een tijd van 1:30.304, waardoor de Mexicaan drie tienden sneller was dan Verstappen. Vooral in de laatste sector wist Pérez enorm veel tijd te winnen. Verstappen had nog minder dan 3 minuten om in de achtervolging te gaan. Na een paarse eerste sector, ging het mis in de tweede sector. Hij verloor de auto in bocht 14, maar wist hem wel buiten de muur te houden.

Met nog een minuut te gaan, dook Leclerc als eerste onder de 30 seconden in de eerste sector. Maar dat goede begin, bleek niet genoeg voor de snelste tijd. Met een 1:30.498 kwam Leclerc achter Pérez terecht. Verstappen sloot daarmee de derde vrije training als derde af. Fernando Alonso en Vettel stonden op vier en vijf. Mick Schumacher wist Sainz te verslaan voor de zesde plek.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws