Live F1 22.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Miami 2022 Formule 1
Formule 1

Live F1 22.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Miami 2022

Live F1 22.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Miami 2022

De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami 2022 staat op de planning. Na een interessante en gebeurtenisvolle vrijdag en zaterdagochtend, lokale tijd, gaan de Formule 1-coureurs op zaterdag voor de tweede keer het circuit op om zichzelf een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de race te verschaffen. Red Bull Racing liet zich in ieder geval sterk zien tijdens de derde vrije training, daar waar Mercedes het lastig leek te hebben.

Nadat beide trainingen op de vrijdag al rode vlaggen kenden, was het ook tijdens de derde vrije training raak. Op vrijwel identieke wijze als Carlos Sainz een dag eerder deed, was het ditmaal Esteban Ocon die zijn Alpine in de muur parkeerde nadat hij de controle over zijn bolide verloor bij het uitkomen van bocht 13. De Fransman zorgde ervoor dat de monteurs in zijn garage flink aan de bak mogen, om zijn auto gereed te krijgen voor de kwalificatie.

De crashes zorgden voor de nodige schade bij de respectievelijke teams, maar legden ook de drie sessies plat vanwege rode vlaggen. Zodoende hebben de coureurs nauwelijks longruns kunnen rijden, en gaan ze volgens Sergio Pérez min of meer blind de zaterdag in. Daar waar Verstappen zijn slechte vrijdag wist om te buigen naar een sterke sessie op zaterdag, was het ditmaal Pérez die veel binnen heeft gestaan. De reden daarvan is niet bekend, maar het is de vraag of het bewust was.

Live F1 22.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Miami 2022
Tijdens de vrije trainingen wisten de Formule 1-teams maar weinig data te verzamelen met betrekking tot de longruns en de bandenslijtage.

De teams weten namelijk momenteel nog niet hoe het zit met de bandenslijtage. De renstallen kunnen, zoals elk weekend, kiezen uit drie verschillende bandentypes, maar weten niet precies hoe lang deze verschillende types meegaan. Hoewel ze tijdens de derde vrije training wel een iets beter beeld hebben kunnen krijgen, zal het vanwege de verloren tijd nog niet zo zijn zoals de teams dat graag hadden gezien.

Verstappen rijdt sterke sessie

Max Verstappens vrijdag in Miami verliep verre van vlekkeloos. In de eerste vrije training ervoer de Nederlander al problemen, waarna Red Bull Racing uit voorzorg zijn versnellingsbak wisselde. In de tweede vrije training hoopte de Oostenrijkse renstal meer data te verzamelen met zijn bolide, maar ook 's middags spendeerde Verstappen veel tijd in de pitbox. Hij heeft relatief weinig vlieguren gemaakt in Amerika, wat volgens Robert Doornbos zeker een nadeel is.

Ondanks het verlies van kostbare tijd leek de Nederlander direct weer op snelheid te zijn. Al snel zette hij de eerste tijd neer en vanaf dat moment draaide hij constant mee bij de bovenste paar plaatsen, met een derde plaats als eindstand. Waar de wereldkampioen daadwerkelijk had kunnen staan is een vraagteken, want toen hij bezig was aan een verbetering stuiterde zijn auto van de kerb bij de verraderlijke bocht 13, waarna zijn Red Bull maar net op tijd tot stilstand kwam.

Mercedes en Ferrari

Red Bull leek dit weekend bezoek te krijgen van niet één, maar twee concurrenten. Allereerst zit Ferrari er wederom goed bij, zoals heel het jaar al zo is. Sainz' crash vormt een klein smetje op het weekend van de Italianen, maar voor zijn crash toonde Sainz, evenals teamgenoot Charles Leclerc, dat er voldoende snelheid in het materiaal zit.

Mercedes was snel onderweg op de vrijdag en leek snelheid gevonden te hebben, maar op de zaterdag was daar niets van terug te zien. De Duitse renstal was niet in de top 10 terug te vinden en moest flink wat tijd toegeven op de kop. Het is voor het team te hopen dat het tijdens de kwalificatie de vorm van de vrijdag heeft teruggevonden, want anders kan het weleens een moeilijk verhaal worden in Miami.

Grand Prix-weekend in Miami live kijken?

De vrije training voor de Grand Prix van Miami wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf livebeelden te zien van de race. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Miami

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan regelmatig Sportbookies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen het in specifieke sessies goed gaat doen.

Live F1 22.00u | Kwalificatie Grand Prix van Miami

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws