Horner in zijn nopjes met Ford: 'Geweldig dat ze opnieuw toetreden tot de F1' Formule 1
Formule 1

Horner in zijn nopjes met Ford: 'Geweldig dat ze opnieuw toetreden tot de F1'

Horner in zijn nopjes met Ford: 'Geweldig dat ze opnieuw toetreden tot de F1'

Christian Horner heeft zich zeer positief uitgelaten over de toekomstige samenwerking met Ford. De Brit vindt het geweldig om het Amerikaanse automerk weer terug te zien in de koningsklasse, niet in de minste plaats omdat het merk de samenwerking aangaat met Red Bull Racing. De teambaas zag eerder ook Audi al komen en ziet dan ook dat de sport in trek is. Hij kijkt ernaar uit om te racen tegen alle grote automerken.

In gesprek met Sky News jubelt Horner nog maar eens over de terugkeer van Ford in de sport. Vanaf 2026 gaat het automerk de samenwerking aan met Red Bull Racing en daarmee keren ze teug in de koningsklasse van de sport. 'Het is geweldig dat ze opnieuw toetreden tot de Formule 1. Vanaf 2026 worden de auto's 50% elektrisch aangedreven en dat past bij de bedrijfsvoering en de producten van Ford in de nabije toekomst', zo licht de Brit toe waarom het Amerikaanse automerk ervoor gekozen heeft terug te keren in de F1.

De teambaas van Red Bull ziet bovendien dat er meer interesse is van motorleveranciers om vanaf 2026 toe te treden tot de sport. Onder meer Audi heeft zich al gemeld, zij nemen het team van Sauber over vanaf 2026. 'We zien daarnaast niet alleen Ford terugkeren naar de F1, maar ook Audi. Er is enorme interesse van leveranciers!', zo toont Horner zich uitermate content met de aantrekkingskracht die de Formule 1 heeft op de motorleveranciers.

Strijden tegen grote automerken

Dat zijn team straks de strijd aan kan gaan met grote automerken als Audi en Mercedes, en dat te doen in samenwerking met Ford, maakt de Red Bull-puzzel compleet, aldus de Brit. 'Het is geweldig om te bedenken dat Red Bull kan strijden met Mercedes, Ferrari en Audi en dit samen te doen met Ford: het zijn de missende puzzelstukjes binnen ons project', zo besluit een uitermate contente Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws