'Mercedes zet met haar versnellingsbak Aston Martin onbedoeld voet dwars in strijd met Red Bull' Formule 1
Formule 1

'Mercedes zet met haar versnellingsbak Aston Martin onbedoeld voet dwars in strijd met Red Bull'

'Mercedes zet met haar versnellingsbak Aston Martin onbedoeld voet dwars in strijd met Red Bull'

Het team van Aston Martin heeft pech met de onderdelen die het team overneemt van Mercedes. De Britse renstal heeft het concept van de RB18 gekopieerd, maar door de onderdelen van Mercedes kan de AMR23 geen complete kopie zijn. Waar de auto van Red Bull Racing vooral geroemd wordt de aerodynamische efficiëntie, mist de auto van Aston Martin deze efficiëntie juist. Dit komt vooral omdat de auto veel last heeft van de luchtweerstand.

Aston Martin heeft het concept van de RB18 zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Dat lijkt de Britse renstal aardig gelukt te zijn, want het team uit Silverstone lijkt momenteel de enige uitdager te zijn van Red Bull. De kracht van de RB18, en nu ook de RB19, zit in de aerodynamische efficiëntie van de auto. Red Bull kan haar auto hoger afstellen, maar daardoor verliest de bolide niet per se downforce. 'De AMR23 heeft een vloer met de eigenschappen die zeer vergelijkbaar zijn met die van de RB18', schrijft Formul1a.uno.

Mercedes zet Aston Martin onbedoeld voet dwars

De aerodynamische efficiëntie van de auto van Aston Martin ontbreekt echter in vergelijking met die van Red Bull. Dat komt volgens het Italiaanse medium vooral door de samenwerking tussen Aston Martin en Mercedes. Onbedoeld verliest Aston Martin dus wat performance. 'De AMR23 kan geen kopie zijn van de RB18 omdat de achterkant volledig is gekocht van het team van Mercedes. De versnellingsbak en achterwielophanging zijn in feite dezelfde als die gebruikt worden op de W14.'

Er zijn dan ook zeker wel enkele noemenswaardige verschillen tussen de onderdelen van Red Bull en Mercedes. 'De versnellingsbak van de laatstgenoemde is een stuk groter en dat beperkt de luchtstroom bij de diffuser op de AMR23. Dit onderdeel is ook specifiek ontworpen voor een W14 met het zero sidepod-concept.' Doordat de auto minder efficiënt is door deze onderdelen, betekent dat Aston Martin met meer achtervleugel moet rijden. Dat betekent dat de auto vatbaarder is voor drag en dus op de rechte stukken snelheid mist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws