Verstappen wil Red Bull voor het eerst sinds 2011 weer zege bezorgen in Australië Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wil Red Bull voor het eerst sinds 2011 weer zege bezorgen in Australië

Verstappen wil Red Bull voor het eerst sinds 2011 weer zege bezorgen in Australië

Max Verstappen wil voor het eerst sinds de Grand Prix van Australië in 2011 weer eens een overwinning boeken voor Red Bull Racing in het thuisland van derde coureur Daniel Ricciardo. De tweevoudig wereldkampioen weet dat het team dan een consistent weekend nodig heeft zonder betrouwbaarheidsproblemen. Verstappen kan, ondanks de weinige successen op Albert Park, toch genieten van de stad en het circuit.

Na een weekend rust gaat het Formule 1-circus naar Australië, waar voorheen de openingsrace van het seizoen plaatsvond. Verstappen won dit seizoen voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan de openingsrace, wat betekent dat de Red Bull-coureur nog weinig succes heeft gehad in Melbourne. 'Ik kijk er naar uit om weer in Australië te zijn, het is altijd leuk om daar te zijn en Melbourne te bezoeken, hoewel het qua racen de afgelopen jaren niet al te goed voor ons is geweest', zegt de Nederlander in het persbericht van Red Bull.

Red Bull wil voor het eerst sinds 2011 weer winnen op Albert Park

Red Bull heeft al sinds 2011 geen overwinning meer weten te boeken in Australië. Toen was het Sebastian Vettel die als eerste over de streep kwam in Albert Park. Dat zegt echter nog niets voor de Oostenrijkse renstal, aangezien Vettel na dat seizoen nog tweemaal de titel wist te winnen zonder dat hij de Grand Prix van Australië wist te winnen. Verstappen pakte vorig seizoen ook de wereldtitel ondanks dat hij tijdens de race in Melbourne zijn bolide aan de kant moest zetten.

Verstappen stond wel één keer op het podium in Australië, namelijk in 2019. Nu hoopt de regerend wereldkampioen natuurlijk op meer. 'Het circuit is geweldig met een aantal snelle bochten, en ik geniet ervan om er te rijden, dus hopelijk hebben we dit weekend een goede race. Het enige wat we nodig hebben is een consistent weekend. We hebben als team sinds 2011 niet meer gewonnen in Melbourne, dus laten we kijken wat we kunnen doen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws