Horner over Verstappen die in Q3 overal bovenuit steeg: 'Opmerkelijke laatste ronde' Formule 1
Formule 1

Horner over Verstappen die in Q3 overal bovenuit steeg: 'Opmerkelijke laatste ronde'

Horner over Verstappen die in Q3 overal bovenuit steeg: 'Opmerkelijke laatste ronde'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is erg onder de indruk van de kwalificatie van Max Verstappen. De coureur wist tijdens Q3 met grote afstand de poleposition te pakken en mag de race dus vanaf de eerste plek starten. Volgens Horner is op zondag alles nog mogelijk, ook voor zijn teamgenoot Sergio Pérez.

In Q2 zat de top vijf slechts 0,063 seconde van elkaar verwijderd, met Lewis Hamilton op één en Verstappen op plek vier met een verschil van 0,014 seconde. Toch wist de Nederlander in Q3 een groot gat te slaan. 'Na drie kwalificatiesessies waarin alles ongelooflijk dicht bij elkaar zat, was het een opmerkelijke laatste ronde van Max', vertelt Horner daarover op de officiële Verstappen-site.

Horner: 'Het is opnieuw een fantastische prestatie'

Waar in Q2 de snelste tijd 1:18,552 was, kon de 25-jarige coureur in Q3 een enorm snellere tijd rijden. 'Om als enige auto in de 1:17's te duiken en met meer dan 0,3 van een seconde de poleposition te pakken, is opnieuw een fantastische prestatie', legt Horner uit. 'Tussen de tweede en vierde plaats op de grid zat minder dan een halve tiende, en daarmee kunnen we ons opmaken voor een spannende race op zondag.'

Ook voor de teamgenoot van de Nederlander heeft de teambaas van Red Bull goede hoop voor de race. 'Het is een lange aanloop naar bocht één, die de coureurs veel kansen biedt. Het publiek zal ongetwijfeld ook een rol spelen, vooral voor Checo (Pérez, red), die vandaag fantastisch was en met zijn start op de tweede rij kijken we uit naar wat de race brengt', eindigt Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws