Horner prijst Verstappen de hemel in: 'Hij had het volledig onder controle' Formule 1
Formule 1

Horner prijst Verstappen de hemel in: 'Hij had het volledig onder controle'

Horner prijst Verstappen de hemel in: 'Hij had het volledig onder controle'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat de rode vlag niet helemaal in de planning van Red Bull paste, maar dat Max Verstappen de situatie vervolgens volledig onder controle had. De Nederlander won in Mexico zijn 51ste race, terwijl het weekend voor Sergio Pérez in tranen eindigde. Volgens Horner had Pérez wel een goede kans om het een mooie race te laten worden.

Pérez probeerde direct bij de start de leiding over te nemen van Charles Leclerc, maar toen hij aan de buitenkant zat in bocht 1 en Leclerc tussen hem en Verstappen zat, ging het mis. Leclerc en Pérez raakten elkaar en toen was het gedaan voor de Mexicaan. 'Het was een fantastische kans geweest voor Checo, hij had een goede run richting bocht 1', zegt Horner bij Viaplay. 'Maar Charles kon nergens heen en toen had Checo te veel schade. De jongens deden hun best om het nog te maken, maar dat wilde niet', geeft de Brit aan.

Verstappen had de leiding succesvol overgenomen van Leclerc en controleerde vervolgens de race. Halverwege de race crashte Kevin Magnussen en toen kwam er eerst een safetycar, waarna een rode vlag volgde. 'We hadden nog een verse set banden, dus het moment neutraliseerde onze race', zegt Horner. 'Het was goed voor ons dat Leclerc verder ging op dezelfde harde band.' Verstappen had voorafgaand aan de rode vlag een pitstop gemaakt, maar dat had uiteindelijk geen invloed op zijn race. 'Max had het volledig onder controle.'

Mercedes liep in, maar kon geen druk op Verstappen zetten

Lewis Hamilton maakte zijn opmars richting het podium, maar kwam na het inhalen van Leclerc niet verder. Al gauw werd het gat naar Verstappen zeker tien seconden. Het gevecht tussen Mercedes en Ferrari was er in ieder geval 'Ik denk dat ze een beetje achterstand kregen na hun eerste stop, die was vrij vroeg', denkt Horner over de strategie van Ferrari. 'Ferrari had hen (Mercedes, red.) kunnen verslaan. Ze hadden ook goede slijtage, en dat hebben we het hele jaar al gezien. Ook Ricciardo had een zeer goede race', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws