Horner sluit 'roze Mercedes'-taferelen uit: 'AlphaTauri krijgt alleen toegestane onderdelen' Formule 1
Formule 1

Horner sluit 'roze Mercedes'-taferelen uit: 'AlphaTauri krijgt alleen toegestane onderdelen'

Horner sluit 'roze Mercedes'-taferelen uit: 'AlphaTauri krijgt alleen toegestane onderdelen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner legt uit dat de 2024-bolide van AlphaTauri geen 'roze Mercedes' zal worden, waarbij hij refereert naar het moment in 2019 waar Racing Point (voormalig Aston Martin, red.) met een exacte kopie van de Mercedes-bolide kwam aanzetten. Horner verzekert dat het zusterteam van de Oostenrijkse renstal alleen de toegestane overdraagbare onderdelen zal krijgen voor haar nieuwe auto.

Nadat AlphaTauri een lastig seizoen achter de rug heeft ontkent Horner dat Red Bull en haar zusterteam nauwer gaat samenwerken. Het team van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda moesten elke race alles uit de kast halen om überhaupt punten te halen, terwijl Red Bull het seizoen domineerde. Er werd gesuggereerd dat de twee teams dan hun samenwerking moeten versterken. Bovendien is er een reorganisatie gaande bij AlphaTauri die zal leiden tot de situatie waarin ze meer onderdelen mag afnemen van Red Bull.

'We zijn nog lang niet aangekomen bij de roze Mercedes', grapt Horner bij de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Ze krijgen alleen de toegestane overdraagbare onderdelen', gaat de Brit verder. 'Als je de auto bekijkt, dan zie je dat er fundamentele dingen anders zijn. Op de grid zijn er waarschijnlijk meer auto's die qua concept veel meer op die van ons lijken dan de AT04', vervolgt Horner. 'Als je naar de Aston Martin of de McLaren kijkt... De achterwielophanging van de MCL60 sluit aan bij ons concept.'

AlphaTauri 'maximaliseert wat er voor hen beschikbaar is'

AlphaTauri-technisch directeur Jody Egginton liet eerder al weten dat de Italiaanse renstal voor 2024 niet meer onderdelen van haar zusterteam over mag nemen dan in de voorgaande seizoenen. 'Sinds we in 2019 zijn begonnen met deze synergy, zijn de onderdelen die we hebben gekozen wat anders geweest, en zal volgend jaar ook weer wat veranderen', zei Egginton. 'Uiteindelijk is er sprake van een fictieve waarde-afweging van klantenteams, want als je onderdelen gaat kopen, moet je het budget in de gaten houden. We maximaliseren wat er voor ons beschikbaar is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws