Pérez is geschokt na de Grand Prix van Miami: 'Ik begrijp niet hoe dit is gebeurd' Formule 1
Formule 1

Pérez is geschokt na de Grand Prix van Miami: 'Ik begrijp niet hoe dit is gebeurd'

Pérez is geschokt na de Grand Prix van Miami: 'Ik begrijp niet hoe dit is gebeurd'

Sergio Pérez is geschokt dat hij niet als racewinnaar over de streep is gekomen in Miami. Teamgenoot Max Verstappen slaagde erin om de Mexicaan in te halen en daarna was het onmogelijk voor Pérez om nog in de buurt te komen van de eerste plek. Bij Speedweek.com vertelt Pérez dat hij niet begrijpt hoe dit heeft kunnen gebeuren en dat hij zich in dit stadium geen slecht weekend kan veroorloven, wat in zijn ogen alles lager dan P2 is.

Na een start van poleposition en een stabiele race werd Pérez tweede in Miami, nadat hij werd ingehaald door Verstappen. Het leek alsof Verstappen even wilde laten zien wat hij nog allemaal in huis heeft. Hij reed van de negende startplaats naar de overwinning en niemand kon hem stoppen, zelfs zijn teamgenoot niet.

Pérez: 'Mijn race kwam in gevaar door de versleten banden'

Het plan van Pérez was eigenlijk om na Miami aan kop te staan in het klassement door een overwinning binnen te slepen. Hij zou dan ook de eerste Mexicaan zijn die het kampioenschap zou leiden sinds Pedro Rodríguez in 1967. Uiteindelijk gooide zijn teamgenoot roet in het eten. Ook reed Verstappen de snelste rondetijd.

Wel heeft Pérez zijn dertigste podium in de koningsklasse behaald, maar dat is natuurlijk niet waar hij op uit was. Zijn pijlen waren gericht op zijn volgende overwinning. 'Ik heb echt alles geprobeerd en ik begrijp niet waarom het niet gelukt is', vertelt de Mexicaanse coureur na de race. 'In het eerste deel van de race sleten de banden als een gek, daardoor kon ik niet meer tempo maken en dat bracht mijn race in gevaar. Verstappen ging juist heel snel op zijn harde banden, dus ik wil hem feliciteren met de overwinning.'

Horner: 'Op papier had Pérez de beste strategie'

Verder was Pérez niet zo te spreken over de banden tijdens de race. 'Het was slechter dan we hadden verwacht, het tempo lag er gewoon niet. Hopelijk is dit niet meer aan de orde als we in Imola zijn.' Ook teambaas Christian Horner is het eens met zijn coureur. 'Op papier had Checo de beste aanpak, namelijk starten op de mediums en overschakelen naar harde banden. De strategie maakte uiteindelijk niets uit, Max (Verstappen, red.) was gewoon sneller.'

Pérez wil nog steeds de strijd aangaan met zijn teamgenoot en wil vol vechten voor het kampioenschap. 'Op dit moment kan ik me geen slecht weekend veroorloven', vertelde hij aan de officiële website van de Formule 1. 'Een slecht weekend is alles onder P2, maar eigenlijk moet je gewoon alles winnen.' De Mexicaan hoopt om bij de volgende Grand Prix in Imola weer bovenaan te staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws