Ferrari ten einde raad na GP Miami: 'Heeft niets te maken met de banden' Formule 1
Formule 1

Ferrari ten einde raad na GP Miami: 'Heeft niets te maken met de banden'

Ferrari ten einde raad na GP Miami: 'Heeft niets te maken met de banden'

Ferrari lijkt ten einde raad te zijn na de Grand Prix van Miami. Charles Leclerc eindigde als zevende, Carlos Sainz als vijfde. De bekende problemen met de banden traden weer op, maar de SF-23 leek nog meer knelpunten tegen te komen dan in de voorgaande weekenden. Het is voor Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur duidelijk dat er te veel ups en downs zijn.

Na een goed weekend in Bakoe met twee polepositions van Leclerc zakte het allemaal weer in tijdens de Grand Prix van Miami. De Monegask crashte twee keer in één weekend en kon er uiteindelijk niet meer van maken dan P7. Sainz had wel een sterke pace, maar kon ook niet meer doen dan P5. 'Maar we moeten ook naar de positieve punten kijken. Het positieve was dat de pace in de kwalificatie in orde was. We zaten in een goede positie, maar in de race ontbrak de consistentie', zegt Vasseur bij Speedweek.

Beide Ferrari-heren kenden zo wel een goede start van de race. Het gebrek aan consistentie na de start deed de race van de Scuderia echter de das om. 'Het eerste deel van de race was goed met Carlos en het laatste deel met Charles. Maar je hebt consistentie nodig over de volledige 57 ronden. Het heeft niets te maken met banden of slijtage, het heeft te maken met consistentie', denkt de Fransman. Op dit moment presteert Ferrari te wisselvallig om echt goede resultaten te boeken.

'We worstelden, praktisch voor niets'

Tijdens de race was Leclerc in gevecht met Kevin Magnussen van Haas, terwijl ze eigenlijk in staat zijn om te vechten met de Mercedessen en de Aston Martins. Dat bleef in Miami uit. 'We zijn niet zo ver verwijderd van Aston Martin en Mercedes qua pace. Maar in sommige fases verloren we posities en we worstelen, praktisch voor niets, als we tien ronden achter Magnussen vastzitten. We moeten begrijpen waarom de consistentie ontbreekt', zegt Vasseur. In Imola gaat Ferrari ook wat updates introduceren, maar het gaat vooral om de racepace. 'We hebben daar veel ruimte voor verbetering.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws