Horner vreesde even voor het ergste: 'Het was een behoorlijk ongeluk' Formule 1
Formule 1

Horner vreesde even voor het ergste: 'Het was een behoorlijk ongeluk'

Horner vreesde even voor het ergste: 'Het was een behoorlijk ongeluk'

Christian Horner vreesde even voor het ergste toen Sergio Pérez in een heftig ongeluk terechtkwam vlak na de start van de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan bleef gelukkig ongedeerd, maar toch voelde de Red Bull-teambaas zijn hart even in zijn keel. Verder legt ook Horner de schuld van het ongeluk voornamelijk bij Kevin Magnussen, en bestempelt hij de acties van de Deen als 'niet erg slim'.

Vlak na de start van de Monegaskische Grand Prix ging het al gelijk mis voor Pérez. De Mexicaan kwam in een crash met Magnussen terecht, waarbij hij vervolgens in de vangrail raakte. Zijn RB20 liep behoorlijk veel schade op door de aanvaring. De Red Bull-bolide had na de botsing zelfs geen voorwielen meer, waardoor teambaas Christian Horner even het ergste vreesde.

'Het was een afschuwelijk ongeluk en je hart ligt natuurlijk in je keel', blikt Horner terug op het moment in de openingsronde van de race, tegenover internationale media. 'Op dat moment ligt de prioriteit natuurlijk bij de veiligheid van de coureur.' Pérez kwam gelukkig ongedeerd bij het ongeluk weg, iets wat volgens de Red Bull-teambaas laat zien hoe aanzienlijk de veiligheid van de auto's is verbeterd. 'Gelukkig kunnen auto's gerepareerd worden en heeft de structuur van de halo en alles zijn werk gedaan. Het belangrijkste is dat Checo ongedeerd uit een heel vervelend ongeluk is gekomen', aldus de Brit.

Horner vond actie Magnussen 'niet slim'

Niet alleen Pérez en Magnussen raakten bij het ongeluk betrokken, want ook de teamgenoot van Magnussen, Nico Hülkenberg, werd geraakt. Beide Haas-coureurs konden daardoor hun race niet vervolgen, en de Amerikaanse renstal ging met nul punten weg uit Monaco. Het verbaast Horner vooral dat het incident niet verder door de stewards werd onderzocht. 'Het verbaasde me dat het niet onderzocht werd, want het was een behoorlijk ongeluk. Kevin had een wiel aan de binnenkant van een deel van het circuit dat alleen maar smaller wordt en je zou verwachten dat hij achteruit zou gaan', verdedigde Horner de acties van zijn eigen coureur. 'Hij heeft niet alleen Checo's race en de auto verwoest, hij heeft ook de race van zijn teamgenoot verwoest, dus niet erg slim.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws