Windsor wil niets horen over saaie race in Monaco: 'Geweldig voor de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Windsor wil niets horen over saaie race in Monaco: 'Geweldig voor de Formule 1'

Windsor wil niets horen over saaie race in Monaco: 'Geweldig voor de Formule 1'

Charles Leclerc wist na jaren van pech eindelijk zijn thuisrace te winnen. Door een vroege rode vlag en de eveneens vroege bandenwissels van de coureurs, werd het een lange race zonder veel risicovolle beslissingen. ‘Het was fantastisch om naar te kijken’, meldt Peter Windsor desondanks in de analyse op zijn YouTube-kanaal.

De Brit geeft aan erg blij te zijn dat Leclerc de Grand Prix van Monaco eindelijk heeft weten te winnen. Door de vroege rode vlag en de bandenwissels als reactie hierop, waren pitstops tijdens de rest van de race niet meer nodig. Bandenmanagement werd daardoor cruciaal. ‘Het was moeilijk voor Charles om in te schatten hoe langzaam hij moest rijden’, denkt de Brit. ’Oscar Piastri hield hem in de gaten. Vuile lucht heeft hier niet zo veel nadelen als op een circuit als Jeddah, dus het was niet zo erg om dicht op de auto voor je te zitten’, zegt hij over het feit dat Piastri lang in de buurt van de Monegask wist te blijven. ‘Voor de fans is dat geweldig.’

Windsor heeft geen saaie race gezien

Max Verstappen was een van de eersten die aangaf dat hij de race saai vond, maar Windsor wil hier niets van weten. ‘Ik wil niet gaan zeggen dat de race saai was’, benadrukt hij. ‘Ik vond het juist een spectaculaire dag met aan het einde een briljante overwinning’, prijst hij de prestatie van Leclerc. Bovendien ziet hij hoe belangrijk de zege was voor het prinsdom en Leclerc zelf. ‘Het is briljant voor zijn carrière en het betekent ook veel voor de Formule 1’, is de analist van mening.

Windsor weet wel dat niet iedereen onder de indruk was van de race, maar toch blijft bij zijn standpunt. ‘In de paddock hoorde ik coureurs en engineers zeggen hoe saai het wel niet was. Dat pad ga ik niet bewandelen’, houdt hij vol. Ik denk dat het geweldig was voor de Formule 1’, benadrukt hij wederom. Ondanks de weinige inhaalacties, die nogal lastig zijn in de nauwe straten van de dwergstaat, heeft Windsor zeer genoten van wat de coureurs hebben neergezet. ‘Het was fantastisch om naar te kijken’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws