Horner ziet Vettel managementrol vervullen: 'Hij is irritant goed in alles wat hij doet' Formule 1
Formule 1

Horner ziet Vettel managementrol vervullen: 'Hij is irritant goed in alles wat hij doet'

Horner ziet Vettel managementrol vervullen: 'Hij is irritant goed in alles wat hij doet'

Teambazen uit de Formule 1 zouden Sebastian Vettel zeker zien in een managementrol. De Duitser reed afgelopen seizoen zijn laatste race in de koningsklasse en weet nog niet precies wat de toekomst zal brengen. Als het aan Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, ligt, dan is de viervoudig wereldkampioen zeker wel geschikt voor bijvoorbeeld de rol als adviseur.

De teambaas van de Oostenrijkse renstal heeft zelf jaren samengewerkt met Vettel en heeft hem toen duidelijk goed leren kennen. 'Hij is een geweldig mensenmens. Hij begrijpt de waarde van mensen en de bijdrage die ze leveren aan succes', prijst Horner de voormalig Red Bull-coureur, geciteerd door de officiële site van de Formule 1. Eerder merkte de Brit al op dat Vettel in zijn tijd bij het team zelfs chocolaatjes meenam voor de assistenten.

Met Vettels ervaring in de sport, had hij voor teams als coureur al een belangrijke functie. 'Ik denk dat hij de afgelopen jaren ook een beetje een coureursadviseur is geworden', vervolgt Horner. Teams zouden in de toekomst dan ook wel geïnteresseerd zijn om met Vettel samen te werken. 'Het hangt er dus echt vanaf waar hij zich op wil toeleggen', vertelt de teambaas. Bij Red Bull is er dus wel een plekje voor hem vrij. 'Hij is een van die jongens die irritant goed is in alles wat hij doet. Dus ik weet zeker dat als hij dat pad zou kiezen, hij er heel goed in zou zijn.'

Binotto: 'Ferrari had geluk om Vettel als onderdeel van het team te hebben'

Na zijn periode bij Red Bull, reed Vettel zes jaar bij het team van Ferrari. De voormalig teambaas Mattia Binotto verklaart dat de Duitse coureur ook daar zijn steentje bijdroeg. 'Bij Ferrari hebben we het geluk gehad hem als onderdeel van het team te hebben en het zijn zes belangrijke jaren geweest', vertelt Binotto. 'Hij heeft veel gebracht als coureur, maar meer dan dat. Ik denk dat hij veel heeft gebracht als persoon en elke Ferrari-fan houdt nog steeds van Sebastian. Ik denk dat dat een feit is. Alle mensen bij Ferrari houden nog steeds van hem en zo voelen we ons ook. Het zijn ongelooflijke jaren geweest', eindigt de voormalig teambaas.

De afgelopen twee jaar reed Vettel bij Aston Martin, maar Mike Krack, de teambaas van de renstal, weet niet zeker of de meervoudig wereldkampioen zou openstaan voor een dergelijke functie bij een Formule 1-team. 'Ik weet niet of hij dat wil doen. Maar ik denk dat hij de persoonlijkheid en alle vaardigheden in huis heeft om dat te doen. Dus ik denk dat hij een goede zou kunnen zijn, ja', verklaart de Luxemburger. Voorlopig is de Duitser niet geïnteresseerd in een nieuwe rol in de koningsklasse, dus is het nog afwachten of we Vettel zien terugkeren in de paddock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws