Vettel bracht chocolaatjes voor de receptionisten: 'Hij was populair bij iedereen' Formule 1
Formule 1

Vettel bracht chocolaatjes voor de receptionisten: 'Hij was populair bij iedereen'

Vettel bracht chocolaatjes voor de receptionisten: 'Hij was populair bij iedereen'

De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, praat vol lof over Sebastian Vettel. De Duitse coureur reed van 2009 tot en met 2014 bij de renstal en werd in die periode vier keer wereldkampioen. Dit jaar kondigde hij aan dat hij komend seizoen niet meer zal rijden in de Formule 1 en daarmee neemt de sport voorlopig afscheid van een 'geweldig persoon'.

Sinds 2003 was Vettel al onderdeel van het Red Bull Junior Team en in 2007 en 2008 reed hij voor het zusterteam van de Oostenrijkse renstal, Toro Rosso. 'Hij kwam bij ons als een jong kind met een beugel en een grappig kapsel. En hij is enorm gegroeid in deze tijd als Red Bull-junior', zo herinnert Horner zich, geciteerd door Motorsport-Total.com.

Volgens de man die sinds 2005 de rol als teambaas vervult bij Red Bull viel Vettel niet alleen op vanwege zijn rijstijl. 'Hij heeft gewoon zo'n mooie persoonlijkheid. Hij kwam met chocolaatjes voor de receptionisten en de secretaressen, en hij maakte zich gewoon populair bij iedereen', verklaart Horner. 'Hij had het vermogen om zoveel verschillende accenten te imiteren, van een Cockney-accent (gesproken in een bepaald deel van Londen, red.) tot Nigel Mansell. Zijn Jean Todt was legendarisch. Dus gewoon een briljante persoonlijkheid. En een nog briljantere coureur', voegt de 49-jarige eraan toe.

Horner: 'De schapen kregen lammetjes en Vettel wilde kijken'

Horner blikt ook terug op de vele successen die Vettel met Red Bull heeft behaald. 'Ik bedoel, wat we samen hebben bereikt, de vier kampioenschappen op rij, de manier waarop hij de laatste race in Abu Dhabi in 2010 en in Brazilië in 2012 inging, dat zijn fenomenale herinneringen', benoemt de teambaas. Toch waren de laatste jaren bij Ferrari en Aston Martin moeilijker voor Vettel. 'Dat mag niet afdoen aan wat hij ooit heeft gedaan en bereikt als een van de grootste coureurs in de Formule 1.'

Wel wil de Brit echt benadrukken wat voor een persoon de Duitser is. Zo benoemt hij een voorbeeld van toen de twee op een boerderij in Groot-Brittannië waren. 'De schapen kregen lammetjes en hij wilde erbij zijn en kijken. Ik herinner me hoe Sebastian de lokale boer hielp met de geboorte van een paar lammetjes. En de boer had geen idee wie hij was, een viervoudig wereldkampioen, in een schaapskooi', grapt Horner. 'We zullen hem allemaal missen in de Formule 1', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws