Brown komt superlatieven tekort: 'Norris wordt alsmaar beter' Formule 1
Formule 1

Brown komt superlatieven tekort: 'Norris wordt alsmaar beter'

Brown komt superlatieven tekort: 'Norris wordt alsmaar beter'

McLaren-CEO Zak Brown kijkt heel erg uit naar het 2023-seizoen met zijn rijdersduo Lando Norris en Oscar Piastri. Norris is dan de oudste van het team, ondanks dat hij 23 jaar is. De Brit rijdt volgens Brown sensationeel en hij wordt elke keer beter. De McLaren-coureur gaat het aankomende seizoen aan zijn vijfde jaar bij de Britse renstal beginnen.

Aan het einde van het 2022-seizoen nam McLaren afscheid van hun rijder Daniel Ricciardo. De Australiër had twee moeizame seizoenen bij het team met de oranje auto, en uiteindelijk werd er besloten dat het beter was om de wegen te scheiden. Landgenoot Piastri komt het lege stoeltje van McLaren opvullen en zal in 2023 in Bahrein zijn debuutjaar starten. Sinds de aankondiging van het vertrek van Ricciardo is er nog meer veranderd, Andreas Seidl nam namelijk ook afscheid van McLaren om in de rol van CEO bij Sauber te gaan treden. Andrea Stella is gepromoveerd tot de rol van Seidl bij McLaren.

Wat niet is veranderd, is Norris. Sinds zijn debuutseizoen van 2019 is de jonge Brit een vast gezicht bij de formatie uit Woking. In zijn meest recente jaar bij McLaren wist Norris in Imola als enige coureur naast een Red Bull Racing-, Mercedes- en Ferrari-coureur een podium te scoren. 'Norris wordt alsmaar beter', looft Brown in een interview op de officiële website van McLaren. 'Hij zet geweldige rondes neer in de kwalificatie. Ik denk niet dat hij genoeg waardering krijgt voor hoe fantastisch hij is als het tijd is om te racen', vervolgt de Amerikaan. 'We zitten dan in VT3 en dan komt het moment van de kwalificatie dat hij het moet doen, en dan is het zo van: Wow, waar kwam dat vandaan?. En dat doet hij vaak.'

Brown ziet progressie van Norris

In zijn jaren bij McLaren heeft Brown Norris zien groeien en weinig fouten zien maken. 'Hij maakt niet veel foutjes', vervolgt de Amerikaan. 'Een grote fout is heel zeldzaam. Dus als ik kijk naar waar hij begon en waar hij nu is, heeft hij veel zelfvertrouwen, maar is niet arrogant. Hij is zeker één met het team en de auto. Als ik kijk naar het eerste seizoen en naar nu, dan is hij exponentieel beter geworden', prijst Brown.

Norris heeft verschillende teamgenoten gehad. Toen hij begon bij McLaren deelde hij de garage met Carlos Sainz, vervolgens met Ricciardo en het aankomende seizoen krijgt hij Piastri naast zich. 'We denken dat Oscar (Piastri, red.) een sensationele coureur gaat worden, als je kijkt naar de kampioenschappen die hij won in zijn eerste jaar (in de Formule 3, Formule 2, etc, red.). Ik denk dat we het hier spannend gaan krijgen met de potentiële line-up van Lando (Norris, red.) en Oscar (Piastri, red.)', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws