Glock voorspelt lastig seizoen voor Hülkenberg: 'Hij zal moeten wennen' Formule 1
Formule 1

Glock voorspelt lastig seizoen voor Hülkenberg: 'Hij zal moeten wennen'

Glock voorspelt lastig seizoen voor Hülkenberg: 'Hij zal moeten wennen'

Formule 1-expert Timo Glock bespreekt de comeback van coureur Nico Hülkenberg. Hij beoordeelt de kansen die de Duitse coureur zal gaan hebben in het nieuwe seizoen bij Haas en voorspelt bij Formel1.de dat de coureur waarschijnlijk een lastig seizoen tegemoet gaat.

Terug van weggeweest, Nico Hülkenberg staat op het punt om zijn Formule 1-comeback te maken. De afgelopen drie jaar heeft de Duitser alleen gediend als reservecoureur en heeft hij in slechts vier Grands Prix gereden. Verder was hij in 2022 ook de vervanger van Vettel, toen hij wegens ziekte verstek moest laten gaan.

Toch is Hülkenberg er dus een tijdje uit geweest, waardoor Sky Sports-expert Timo Glock een lastig seizoen voor zijn landgenoot tegemoet ziet komen. 'Het is een moeilijke situatie voor Nico', zegt Glock, die verder aangeeft dat het ook afhankelijk is van Haas, het team waar hij voor zal gaan rijden. 'De vraag is dan: Hoe goed is het pakket? Hoe goed past de auto bij zijn rijstijl?'

Voor nu is er nog vrij weinig te zeggen en is het vooral afwachten tot de eerste echte kilometers gereden zullen worden tijdens de testdagen. Daarnaast heeft Hülkenberg ook geen makkelijke teamgenoot om te verslaan. Hij zal naast Kevin Magnussen gaan rijden, die vorig seizoen consistent boven zijn toenmalige teamgenoot Mick Schumacher is geëindigd.

Glock ziet potentie in Hülkenberg, 'maar we moeten hem eerst even laten wennen', meent hij. Het lastigste zal de consistentie zijn, is de Duitse analist van mening. 'Er zijn dit jaar 23 races, dat zijn er meer dan ooit tevoren', legt Glock uit. 'Het is lastig om bij zoveel races consistent te presteren.'

Voorzichtige Hülkenberg durft geen doelen uit te spreken

De Duitse coureur is het eens met zijn landgenoot en beaamt dat hij tijd heeft ingecalculeerd om te wennen aan de auto en het nieuwe team. Hij is ook voorzichtig met zijn doelstellingen en wil eerst aankijken hoe het gaat: 'Ik wil gewoon elk weekend kunnen zeggen: ik heb alles gemaximaliseerd, ik heb alles eruit gehaald en niets op de baan gelaten', aldus de Haas-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws