Steiner: 'Hopelijk vindt Verstappen de rust en zijn killer instinct terug' Formule 1
Formule 1

Steiner: 'Hopelijk vindt Verstappen de rust en zijn killer instinct terug'

Steiner: 'Hopelijk vindt Verstappen de rust en zijn killer instinct terug'

Günther Steiner staat achter de tijdstraf die Max Verstappen kreeg in Italië, maar denkt nog steeds dat de Nederlander het in zich heeft om de wereldtitel te veroveren in 2021. De Haas-teambaas laat zich ten overstaan van RTL uit over de titelstrijd, de regelmatige escalatie tussen Lewis Hamilton en de Red Bull Racing-coureur en over waarom hij denkt dat het Verstappen is die dit jaar de titel naar zich toe kan trekken.

'Ik hoop dat er gevochten wordt zoals in de afgelopen wedstrijden, dat wil iedereen', laat de Italiaan weten als RTL-journalist Felix Görner informeert naar de aanvaring tussen de twee topcoureurs op Monza. 'Dat houdt de sport namelijk interessant', voegt hij daaraan toe. Steiner is dus zeker niet vies van een potje wheelbangen en kan genieten van hoe de titelstrijd zich momenteel aan het ontplooien is. De touché tussen de twee heren resulteerde uiteindelijk in een gridstraf voor Verstappen die Steiner terecht vindt.

Met name het beeld van een Pirelli-band op de helm van Hamilton maakte in de media veel los. Aan het incident had de Brit met wat meer ongeluk een serieuze verwonding over kunnen houden. De ernst van het meest recente ongeluk tussen Hamilton en Verstappen ziet Steiner ook in: 'Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet echt naar de beelden heb gekeken. Wel denk ik dat de stewards moesten ingrijpen, want dit ging gewoon te ver.'

Steiner: 'Gridstraf Verstappen enige optie'

De wedstrijdleiding besloot Verstappen geen tijdstraf toe te kennen, zoals ze bij Hamilton in Groot-Brittannië wel deden, maar om voor een gridstraf te gaan. Volkomen logisch, stelt de Haas-topman: 'De enige straf die ze vervolgens konden geven was de gridstraf waar ze voor gegaan zijn. De wedstrijdleiding kon niet anders, want een tijdstraf was immers niet meer mogelijk.' Steiner staat achter de beslissing van de stewards.

De stewards hebben volgens hem dan ook gebruik gemaakt van de enige mogelijkheid die ze nog hadden na het incident. Dat er überhaupt ingegrepen is bij een van de coureurs snapt de Tiroler daarnaast ook maar al te goed: 'Ze moeten nou eenmaal oppassen dat het gevecht tussen die twee niet verder uit de hand loopt.'

Verstappen voor de wereldtitel

Eerder dit seizoen gaf Steiner al eens aan dat hij in Verstappen een wereldkampioen zag, zelfs in 2021 al. Met nog een handjevol races resterend, en een voorsprong van vijf WK-punten op Hamilton, gelooft Steiner er nog steeds in: 'Ik denk nog steeds dat Verstappen de titel kan pakken. Hij moet zich echter wel wat rustiger opstellen dan in de afgelopen weken.'

'Hopelijk vindt hij die rust weer terug en dat killer instinct. Ik ben ervan overtuigd dat hij het in zich heeft. Hij rijdt waanzinnig en maakt eigenlijk nog maar zelden fouten', concludeert hij. De Limburger heeft op de teambaas in ieder geval ontzettend veel indruk gemaakt en zodoende wordt er op de grid nog steeds geloofd in het feit dat hij Hamilton van de troon zou kunnen stoten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws