In deze 3 stappen kijk je naar alle Formule 1-races van 2023 Formule 1
Formule 1

In deze 3 stappen kijk je naar alle Formule 1-races van 2023

In deze 3 stappen kijk je naar alle Formule 1-races van 2023

Het is bijna zover. Op zondag 5 maart gaan de lichten uit voor de eerste Formule 1-race van dit seizoen. Bahrein is als eerste aan de beurt. De afgelopen dagen hebben de coureurs hier al kunnen testen met de nieuwe auto’s. Wil jij deze Grand Prix en alle andere Formule 1 kwalificaties en races live kunnen kijken? Check dan dit eenvoudige stappenplan. In dit artikel laten wij je een veel goedkopere (en bijna net zo’n goede) optie zien.

Stap 1: kies een VPN

Het eerste wat je nodig hebt is een VPN (Virtual Private Network). Dit is een tooltje dat je eenvoudig kunt installeren op een laptop, tablet of smartphone.

Het doet twee dingen:

  • Het versleutelt jouw internetverbinding door middel van encryptie
  • Het verandert het IP-adres van jouw apparaat

Vooral dat laatste is belangrijk om live F1 te kunnen kijken. Er zijn meerdere VPN’s, maar slechts een aantal zijn betaalbaar, betrouwbaar en snel. Dit zijn onder meer NordVPN en SurfShark. Je checkt de beste opties hier!

Stap 2: download en installeer de VPN

Volg de stappen in de bovenstaande link om de VPN te downloaden. Het is binnen 5 minuten geregeld. Je maakt een account aan met je e-mailadres, je rondt de betaling af en je kunt de VPN-dienst installeren op al je gewenste apparaten.

Mocht het niet bevallen? Je kunt binnen 30 dagen gratis annuleren. Je krijgt dan al je geld weer netjes terug.

Stap 3: stel de VPN in en ga naar je livestream

Vorig jaar keken veel Nederlanders naar de Formule 1 via Hesgoal, een riskante en illegale livestream. Deze site is echter uit de lucht gehaald. Gelukkig zijn er ook een hoop officiële livestreams waar je gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld van buitenlandse televisiezenders die de F1-rechten hebben. Het probleem: deze zenders blokkeren bezoekers uit Nederland.

Precies hier komt de VPN tot zijn recht. Die zorgt er namelijk voor dat jij een IP-adres krijgt uit een ander land, bijvoorbeeld Luxemburg of Oostenrijk. Hierdoor krijg je toegang tot officiële Formule 1-streams.

Het is simpel:

  1. Start de VPN-app op
  2. Maak verbinding met de gewenste VPN-server  
  3. Ga naar de livestream van het land waar je VPN-server zit
  4. Kijk live naar de F1!

Een overzicht van de beste F1 livestreams vind je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws