IndyCar-coureur wijst 'completere coureur dan Verstappen' aan: 'Voor mij de beste' Formule 1
Formule 1

IndyCar-coureur wijst 'completere coureur dan Verstappen' aan: 'Voor mij de beste'

IndyCar-coureur wijst 'completere coureur dan Verstappen' aan: 'Voor mij de beste'

IndyCar-coureur Agustin Canapino is van mening dat Alex Palou een completere coureur is dan Max Verstappen. Volgens de Argentijn, die dit seizoen zijn eerste volledig IndyCar-seizoen afwerkte voor het team van Juncos, zijn beide coureurs 'buitenaards', maar maakt Palou het verschil door op alle soorten circuits uit de voeten te kunnen. Dat maakt de Spanjaard een completere coureur.

Het is lastig om coureurs uit verschillende raceklassen met elkaar te vergelijken, maar toch waagt Canapino zich aan een vergelijking tussen Palou en Verstappen. Palou veroverde een maand geleden op overtuigende wijze zijn tweede IndyCar-titel, terwijl Verstappen komend raceweekend vrijwel zeker zijn derde kampioenschap in de koningsklasse van de autosport kan vieren. De Nederlander wordt door kenners gezien als één van de allerbeste coureurs uit de geschiedenis van de autosport, maar toch denkt Canapino dat Palou een nog completere coureur is.

'Palou is een uitmuntende coureur', zegt de 33-jarige bij Fox Argentina, geciteerd door Soymotor. 'Hij is voor mij de beste coureur ter wereld en als hij niet de beste is, dan behoort hij zeker tot de beste drie. In mijn ogen is Palou een completere coureur dan Verstappen. Wat Palou in de IndyCar doet, is voor mij echt buitenaards. Maar dat is mijn mening.'

Wat maakt Palou dan de completere coureur? 

Dat hij Palou een completere coureur vindt, betekent overigens niet dat Verstappen geen uitmuntende coureur is. 'Verstappen is ook buitenaards. Laat Verstappen-fans me nu niet bekritiseren, want ik vind hem ook steengoed. Maar het feit dat wij in het IndyCar-kampioenschap op ovals rijden, zorgt voor een verschil. Een oval is namelijk het meest extreme baantype en de Formule 1 rijdt niet op zulke circuits. Daarom is Palou voor mij de standaard. Hij kan in verschillende disciplines op alle baantypen uit de voeten, dat maakt hem buitenaards', aldus Canapino.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws