IndyCar-kampioen Palou wordt de nieuwe reservecoureur bij McLaren in 2023 Formule 1
Formule 1

IndyCar-kampioen Palou wordt de nieuwe reservecoureur bij McLaren in 2023

IndyCar-kampioen Palou wordt de nieuwe reservecoureur bij McLaren in 2023

Álex Palou zal in 2023 reservecoureur bij McLaren worden, dat meldt de renstal in een persbericht. De Spanjaard rijdt volgend jaar ook in de IndyCar bij het team van Chip Ganassi Racing, maar zal daarnaast dus een rol vervullen in de Formule 1. Palou werkt al langer samen met McLaren en heeft eerder bijvoorbeeld tests gereden voor het team.

Zelf reageerde de 25-jarige coureur enthousiast op het nieuws. 'Ik ben verheugd om deel uit te maken van het McLaren-team als één van hun reservecoureurs in 2023', begint Palou. Hij reed op bijvoorbeeld het Circuit de Barcelona-Catalunya in september met een oudere auto van McLaren. 'Ik heb achter het stuur gezeten van zowel de MCL35M als de MCL36 en het was een geweldige ervaring, dus ik kan niet wachten op de betrokkenheid bij de auto van volgend jaar.'

De IndyCar-kampioen van 2021 heeft zijn debuut in een Grand Prix-weekend al gemaakt, toen hij de eerste vrije training in de Verenigde Staten reed voor het team. 'Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling als coureur voort te zetten en ik waardeer het vertrouwen dat McLaren in mij heeft met deze nieuwe rol volgend jaar', eindigt Palou.

Seidl: 'We kijken ernaar uit om met Palou samen te werken'

Ook de teambaas van McLaren, Andreas Seidl, heeft gereageerd op het nieuws van de kersverse aanwinst van de Britse renstal. 'Het team is verheugd Álex aan boord te hebben als één van onze reservecoureurs voor volgend seizoen', begint de Duitser. 'Hij maakte indruk met zijn VT1-sessie in Austin en zijn Driver Development-tests dit jaar', voegt hij eraan toe.

De 46-jarige teambaas benadrukt ook de andere prestaties van Palou. 'Hij heeft tot nu toe veel opmerkelijke autosportprestaties geleverd, met name de IndyCar-titel van 2021, dus het is geweldig om zijn rol in het team uit te kunnen breiden en we kijken ernaar uit om nauwer met hem samen te werken', eindigt Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws