Ricciardo over druk op Verstappen: 'Als Max niet wint, zegt iedereen dat hij een slecht weekend had' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over druk op Verstappen: 'Als Max niet wint, zegt iedereen dat hij een slecht weekend had'

Ricciardo over druk op Verstappen: 'Als Max niet wint, zegt iedereen dat hij een slecht weekend had'

Daniel Ricciardo denkt niet dat Max Verstappen een makkelijk seizoen heeft gehad. De coureur van Red Bull Racing werd op dominante wijze wereldkampioen, maar daar komt ook een hoop druk bij kijken volgens de nieuwe derde coureur van de Oostenrijkse renstal. Ricciardo stelt dat door veel te winnen het leven in de Formule 1 een stuk makkelijker kan worden, maar de media worden tegelijkertijd ook een stuk kritischer als het een race niet goed gaat.

Verstappen wist dit seizoen vijftien overwinningen te boeken, waarmee hij de titel met nog vier races te gaan al wist veilig te stellen. Ricciardo weet dat het winnen goed voelt, maar dat het voor een coureur nooit echt makkelijk is. 'Wat winnen met je doet is makkelijk', zegt man uit Perth bij de Beyond the Grid-podcast. 'Als je een race wint, is iedereen aardig en koop je eten voor iedereen. Maar als je door een moeilijke tijd heen gaat, krijg je vragen en twijfelen mensen.'

'Zelfs als je media niet leest, voel je het wel ', vervolgt de coureur. Verstappen heeft eerder aangegeven nooit veel te geven om wat er online wordt gezegd. Na de Grand Prix van Brazilië kreeg de Nederlander nog veel over zich heen. Ricciardo geeft aan voor de mediadag vooral veel mee te krijgen. 'Ik lees zelf de artikelen niet, maar je krijgt het wel mee. Op donderdag is het mediadag en dan vertellen ze je van tevoren wat er in het nieuws is gekomen, zodat je je daar op voor kan bereiden. Ik zie dan niet alle honderd artikelen, maar wel tien daarvan.'

Ricciardo: 'Verstappen heeft geen makkelijk seizoen gehad'

Aankomend seizoen zullen Verstappen en Ricciardo weer herenigd zijn. De Australiër weet dat de regerend wereldkampioen weer onder druk zal staan. 'Wat betreft Max denk ik niet dat hij een makkelijk seizoen heeft gehad. Ja, hij laat het zeker makkelijker uitzien dan anderen, maar dan krijg je verwachtingen dat je elk weekend moet winnen en als dat niet gebeurt zeggen ze: het was geen goed weekend voor Max. Dus als het makkelijk was, dan deden we het allemaal', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws