Jordan bekritiseert uitspraken Wolff over Mercedes: 'Het is oneerlijk en gemeen' Formule 1
Formule 1

Jordan bekritiseert uitspraken Wolff over Mercedes: 'Het is oneerlijk en gemeen'

Jordan bekritiseert uitspraken Wolff over Mercedes: 'Het is oneerlijk en gemeen'

Eddie Jordan heeft zijn onvrede uitgesproken over de manier waarop Mercedes-teambaas Toto Wolff over zijn team en de gebouwde auto praat. De W14 presteert niet naar behoren en de Duitse renstal is dus minder competitief het 2023-seizoen gestart dan gehoopt, maar alsnog is dat geen reden om het eigen team af te vallen, is Jordan van mening bij de Formula For Success-podcast.

De start van het raceseizoen was niet rampzalig voor Mercedes, maar het toonde wel nogmaals het gat aan tussen de Duitse renstal en de andere topteams. Lewis Hamilton eindigde op de vijfde plek en teamgenoot George Russell behaalde de zevende plek. Red Bull Racing-coureur Max Verstappen reed gemakkelijk naar de winst en kwam vijftig seconden eerder over de eindstreep dan Hamilton.

Volgens teambaas Wolff komt het ondermaats presteren van het team door het verliezende concept van de auto. De Oostenrijker gaf al eerder aan dat hij gelooft dat het voortzetten van het minimaliseren van de sidepods een fout is geweest, en nu verwacht hij grote veranderingen ten opzichte van het ontwerp van de W14.

Jordan: 'Zijn uitspraken zijn eigenlijk gewoon gemeen'

Verder blijft Wolff negatief in het nieuws komen tegenover Mercedes. Hij noemde verder de Grand Prix van Bahrein 'één van de ergste dagen in de racewereld', terwijl zevenvoudig wereldkampioen Hamilton daar nog aan toevoegde dat het concept 'gewoon niet werkt op dat circuit.' Alle negativiteit valt verkeerd bij oud F1-baas Eddie Jordan.

'Hij is de CEO, hij is de baas', zegt Jordan, geciteerd door Crash.net. 'Het gebeurt allemaal onder zijn toezicht en om dan zo andere mensen te bekritiseren is oneerlijk en eigenlijk gewoon gemeen.' Volgens Jordan is dit niet de juiste aanpak en zou Wolff een ander standpunt moeten aannemen. 'Je moet samen sterk zijn', stelt Jordan. 'Je kan beter zeggen dat je samen een fout hebt gemaakt en er samen alles aan doet om weer op te bouwen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws