Hill snapt 'gemengde signalen' Hamilton niet: 'Hij zou toch 100 procent achter het team staan?' Opinie
Opinie

Hill snapt 'gemengde signalen' Hamilton niet: 'Hij zou toch 100 procent achter het team staan?'

Hill snapt 'gemengde signalen' Hamilton niet: 'Hij zou toch 100 procent achter het team staan?'

Damon Hill geeft aan dat Lewis Hamilton 'gemengde signalen' geeft tegenover het team van Mercedes. Aan de ene kant spreekt hij veel zijn steun uit en toont hij aan dat het team samen aan verbeteringen moet werken, maar tegelijkertijd bekritiseert hij ook openlijk de W14 en de manier waarop die is gebouwd. Hill vindt dat niet kunnen, zegt hij in de F1 Nation-podcast.

Het is voor Hamilton even wennen om een auto te hebben die niet standaard aan de top staat. In 2022 reed hij zijn eerste seizoen waarin hij geen enkele keer de eerste plek op het podium mocht betreden, en de eerste race van 2023 lijkt niet veel beter te gaan. Toch is Hamilton nog altijd op zoek naar het behalen van een historische achtste wereldtitel.

Op dit moment lijkt dat lastig te worden. De W14 doet onder voor de dominante bolides van Red Bull Racing. Doordat er geen groei lijkt te zijn wordt er hevig gespeculeerd over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes. Volgens oud-coureur Hill geeft Hamilton 'gemengde signalen' naar de Duitse renstal.

Hamilton geeft opbouwende kritiek aan Mercedes

Na de race in Bahrein zei Hamilton over de radio dat hij 'honderd procent achter het team staat' en dat ze samen hard gaan werken, maar tegelijkertijd spreekt hij zich uit tegen de media dat hij al 'van tevoren had aangegeven dat de auto niet werkte' en was sprak hij zijn ongenoegen uit dat er niet naar hem was geluisterd. Hill vindt dit vreemd. 'Je kan niet zeggen dat je volledig achter het team staat en dan ook dit soort kritiek leveren', zegt hij, geciteerd door Planetf1.com.

'Het is duidelijk opbouwende kritiek', vervolgt Hill, die van mening is dat het team niet op tijd een oplossing kunnen vinden om de huidige auto te verbeteren. 'Er is weinig mogelijk met het huidige budgetplafond', zegt Hill. 'En zelfs als ze wel de mensen bij Mercedes hebben met een antwoord, hoe gaan ze dat dan doen? Gaan ze een hele nieuwe auto bouwen? Het hele concept omgooien?'

Hill: 'Mercedes zit in een overgangsperiode'

Verder heeft Mercedes ook te kampen met het vertrek van belangrijk personeel. Hoofd van de aerodynamica Eric Blandin is bijvoorbeeld vertrokken naar Aston Martin en strategist James Vowles heeft nu een nieuwe positie bij Williams. 'Het lijkt er dus op dat Mercedes aan het worstelen is met lege plekken binnen het team, en daarnaast moeite heeft met het feit dat ze niet alles meer winnen', vertelt Hill.

Volgens Hill zit Mercedes in een overgangsperiode 'die misschien wel beter past bij teamgenoot George Russell, dan bij Hamilton.' Voor Russell is het nog vroeg in zijn carrière en kan hij nog met het team meegroeien, maar voor Hamilton tikt de klok als hij nog kans wil maken op een achtste wereldtitel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws