Viaplay-analist slaat met de vuist op tafel voor Bearman: 'Tijd dat wat mensen het veld gaan ruimen' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analist slaat met de vuist op tafel voor Bearman: 'Tijd dat wat mensen het veld gaan ruimen'

Viaplay-analist slaat met de vuist op tafel voor Bearman: 'Tijd dat wat mensen het veld gaan ruimen'

Viaplay-analisten en coureurs Ho-Pin Tung en Tom Coronel zijn onder de indruk van de prestaties van Oliver Bearman tijdens zijn debuut in de Ferrari-bolide. De Brit kwam als zevende over de streep en Coronel vond het met name mooi om te zien dat de 18-jarige tot het einde bleef vechten om landgenoten Lando Norris en Lewis Hamilton voor te blijven. Beide heren gaan ervan uit dat hij op de radar staat van de F1-teams.

Bearman werd op vrijdagochtend uit de Formule 2-paddock geplukt, hij moest namelijk achter het stuur kruipen bij Ferrari om Carlos Sainz te vervangen. De Ferrari-coureur moest geopereerd worden aan een blindedarmonstekening. Bearman kreeg een paar rondes in VT3 om zich voor te bereiden op de kwalificatie, waar hij zich als elfde kwalificeerde. Het gat naar Lewis Hamilton op P10 was slechts 36 duizendsten, waardoor hij direct een goede indruk achterliet. 'Hij heeft het heel goed gedaan, nul fouten gemaakt', begint Tung in de nabeschouwing bij Viaplay. 'Ook gewoon in die eerste ronde bij Tsunoda. Wat ik leuk vind is dat hij de lans gebroken heeft voor die rookies. Dit jaar waren er geen nieuwe rijders, maar je ziet dus: je kan een rookie in de Formule 1 zetten, en ze doen het goed.'

Daar kan Coronel zich helemaal in vinden. De Dakar-coureur was vooral onder de indruk van de laatste stint van Bearman. 'Die laatste rondes ben ik echt even voor gaan zitten. Je zag dat Norris hem aan het binnenhengelen was, en toen vroeg hij aan zijn engineer hoe het zat. Toen deed hij er nog even een tandje bij, en dat laat zien dat je karakter hebt', zegt Coronel. Volgens de 51-jarige is het debuut van Bearman het bewijs dat een aantal coureurs hun spullen kunnen pakken om definitief te vertrekken. 'Het is tijd dat er wat mensen het veld gaan ruimen', klinkt Coronel stellig. 'Hoeveel coureurs zijn er wel niet vertrokken en weer teruggekomen? Magnussen, Hülkenberg. Blijf gewoon weg. Die nieuwe jongens moet je een kans geven. Deze jongen hoort in de F1.'

Haas kan een optie zijn voor Bearman

Volgend jaar zijn alle stoeltjes bij Ferrari al bezet, dus dat zou betekenen dat Bearman eventueel terechtkan bij een ander team aangedreven door Ferrari: Haas. Beide coureurs hebben op dit moment een contract tot het einde van 2024. Haas heeft de kans om haar rijdersduo te vernieuwen voor 2025. 'Haas kijkt al naar hem, hij rijdt dit jaar een paar vrije trainingen', zegt Tung. Coronel benadrukt dat wat Bearman heeft laten zien in Jeddah hem wel echt een kans moet gaan geven. 'Hij kreeg die kans van Ferrari en heeft geen fouten gemaakt', zegt de coureur. Aan het einde van dit seizoen lopen meerdere contracten af, waardoor Bearman wel eens een goede kans maakt om een zitje te bemachtigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws