Jordan sluit zich aan bij Marko's waarschuwing: 'Dat zie je Max en anderen ook niet doen' Formule 1
Formule 1

Jordan sluit zich aan bij Marko's waarschuwing: 'Dat zie je Max en anderen ook niet doen'

Jordan sluit zich aan bij Marko's waarschuwing: 'Dat zie je Max en anderen ook niet doen'

Voormalig teambaas Eddie Jordan is niet onder de indruk van de prestaties van Daniel Ricciardo en waarschuwt de Australiër dat het echt beter moet als hij kans wil maken op een zitje bij Red Bull Racing. Sinds de 34-jarige vertrok bij McLaren aan het einde van het 2022-seizoen heeft hij niets laten zien dat Jordan kon overtuigen.

Ricciardo's carrière stond even stil toen hij vertrok bij de Britse renstal na twee moeilijke seizoenen. De coureur uit Perth werd echter weer met open armen ontvangen bij Red Bull, en mocht halverwege het 2023-seizoen Nyck de Vries vervangen. Echt soepel ging dat niet, aangezien Ricciardo in Zandvoort zijn middenhandsbeentje brak en zo een paar races niet kon rijden. Wat Ricciardo in de slotfase van het 2023-seizoen en tijdens de eerste twee races van 2024 heeft laten zien, is volgens Jordan lang niet genoeg om in de buurt te komen van een stoeltje bij Red Bull.

'Ik denk niet dat er een persoon is die meer geliefd is in de Formule 1, zeker met de beste glimlach die ik ooit in de Formule 1 heb gezien', begint Jordan in de Formula For Succes-podcast. 'Hij is een magische vent om in het team te hebben, maar dat het geeft je niet het recht om een coureur in het team te zijn', gaat de Ier verder. Red Bull-reservecoureur Liam Lawson kreeg de kans om in de auto te springen toen Ricciardo in 2023 geblesseerd was. De Nieuw-Zeelander imponeerde overduidelijk, maar hij kreeg geen zitje. Dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Tekst gaat verder onder de foto.

daniel ricciardo saoedi arabie 2024 1
Ricciardo pakte slechts een zestiende plek tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Ik maak me gewoon zorgen dat het einde van het McLaren-tijdperk echt iets was dat opviel en ik kon niet zien waar hij het kwijt was', vervolgt Jordan. 'Er is sindsdien niets geweest dat me overtuigt dat ik mijn hardverdiende sponsorgeld zou willen investeren om Daniel te houden.' Volgens Jordan moet Ricciardo in Australië en de races daarna echt resultaten gaan boeken. 'Want anders wordt hij vervangen en dan begrijpt hij waarom hij vervangen zou worden, omdat de prestaties er gewoon niet zijn. Ik bedoel, dan moet hij niet spinnen, en hij zou zichzelf niet uit de pas moeten laten lopen bij een pitstop. Dat zie je Max niet doen, dat zie je anderen niet doen.'

Bearman zal mensen af laten vragen: 'Hoeveel tijd heb ik hier nog?'

Er wordt vaker benoemd dat Red Bull-teambaas Christian Horner dol is op Ricciardo, en dat hij hem heel graag weer naast Max Verstappen zou willen hebben. Jordan ziet dat op dit moment niet gauw gebeuren. 'Dus, Daniel, hoe dol we ook op hem zijn, en ik denk dat hij een enorme aanwinst is voor de Formule 1, de stopwatch liegt nooit en de stopwatch wat betreft Daniel... De vraagtekens zijn er', legt de voormalig teambaas uit. 'Wanneer we zien dat mensen als Oliver Bearman debuteren zoals hij dat deed, zullen mensen als Daniel over hun schouder moeten kijken en zich afvragen: hoeveel tijd heb ik hier nog?'

Ricciardo werd ook al gewaarschuwd door Red Bull-topadviseur Helmut Marko. De Oostenrijker zei dat er dit seizoen veel op het spel staat voor zowel Yuki Tsunoda als Ricciardo. Tsunoda presteerde vooral in Saoedi-Arabië beter dan zijn teamgenoot, en Lawson zal er sowieso klaar voor staan om opnieuw het zitje van Ricciardo over te nemen. De Australiër lijkt op dit moment de meest voor de hand liggende kandidaat te zijn om naast Verstappen gezet te worden als de prestaties van Sergio Pérez bergafwaarts gaan, zoals in 2023 het geval was. De Mexicaan doet het echter nog goed, dus wat er staat te gebeuren, is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws