Jordan ziet gelijkenis tussen Verstappen met Pérez en Schumacher met Irvine Formule 1
Formule 1

Jordan ziet gelijkenis tussen Verstappen met Pérez en Schumacher met Irvine

Jordan ziet gelijkenis tussen Verstappen met Pérez en Schumacher met Irvine

Red Bull Racing beschikt over de ideale situatie, als het aan Eddie Jordan ligt. Hij ziet gelijkenissen tussen de samenwerking van Max Verstappen met Sergio Pérez, en voormalig Ferrari-duo Michael Schumacher en Eddie Irvine, vertelt hij aan Motorsport.com. Zij reden samen bij Ferrari van 1996 tot 1999.

In 2023 zal Sergio Pérez aan zijn derde seizoen bij Red Bull Racing beginnen, waarbij hij ook voor het derde jaar op rij naast Max Verstappen zal rijden. De afgelopen twee jaar was hij tweede coureur achter Verstappen, die beide jaren ook de wereldtitel mee naar huis nam. Tegelijkertijd heeft Pérez slechts drie keer als winnaar een Grand Prix afgesloten. Toch blijkt de meerwaarde van de Mexicaanse coureur voor Red Bull door zijn fantastische rol als wingman naast Verstappen.

De komst van Daniel Ricciardo als derde coureur heeft verder geen invloed op de samenwerking tussen Pérez en Verstappen, meent voormalig teameigenaar Eddie Jordan. 'Pérez is geliefd binnen het team en zal absoluut niet vervangen worden', constateert Jordan. 'Hij is een sterke coureur, heeft aangetoond dat hij kan winnen en weet ook waar de kansen liggen.'

Spanningen binnen Red Bull blijven achter in het 2022-seizoen

Afgelopen seizoen bleken er voor het eerst wat spanningen te zijn tussen de twee teamgenoten. Verstappen mocht voorbij Pérez tijdens de Grand Prix in Brazilië in een poging om meer posities te winnen. Dit lukte niet en de Nederlander moest daarna weer terugwisselen naar de eerdere positie, maar dat wilde hij niet doen, vermoedelijk door de mogelijk opzettelijke crash van Pérez tijdens de kwalificatie van de Monaco GP een aantal weken eerder. Dit kostte Pérez uiteindelijk dure punten en hij eindigde derde in het klassement.

Toch ziet Jordan een perfecte samenwerking tussen de twee Red Bull-coureurs. Hij ziet zelfs gelijkenissen met de situatie van Michael Schumacher en Eddie Irvine bij Ferrari. 'Het was een duidelijke situatie voor Irvine en hij begreep het', geeft Jordan aan. 'Ik weet bijna zeker dat het voor Checo (Pérez, red.) hetzelfde is', vervolgt hij. Jordan benoemt dat continuïteit vooral prioriteit heeft bij Red Bull, en dat het overduidelijk is dat ze bij het team tevreden zijn met de situatie zoals het nu is. 'Ze hebben nu een succesformule, dat gaan ze niet veranderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws