Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2023

Aankomend weekend gaat het nieuwe Formule 1-seizoen eindelijk van start. Net zoals vorig jaar zal de eerste race verreden worden in Bahrein. Vorig seizoen leverde de Grand Prix in het Midden-Oosten nog een mooi gevecht op tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, waarbij de Monegask als winnaar uit de strijd kwam. In Bahrein gaan de vijf rode lichten uit als het schemert, maar in Nederland zal het nog volop licht zijn.

In Bahrein, op het Bahrain International Circuit, moet er een spannender seizoen van start gaan. Ondanks dat de testdagen al enkele geheimen hebben weggeven is het nog koffiedik kijken welk team voortvarend van start zal gaan tijdens de eerste race van het jaar. De tijden van de eerste en derde vrije training wijken nog wel enigszins af ten opzichte van wat men normaal gewend is. Deze starten namelijk om 12:30u. Alle andere sessie beginnen wel op het hele uur.

Tijdschema GP Bahrein 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 12:30u- 13:30u
Tweede vrije training Vrijdag 16:00u- 17:00u
Derde vrije training Zaterdag 12:30- 13:30u
Kwalificatie Zaterdag 16:00u- 17:00u
Race Zondag 16:00u- 18:00u 

Weer een gevecht tussen Red Bull en Ferrari?

De drie testdagen voor het nieuwe seizoen werden ook verreden op het Bahrain International Circuit. Tijdens de testdagen werd duidelijk dat Red Bull mogelijk opnieuw een streepje voor heeft op de concurrentie, terwijl Ferrari daar weer net achter zit. Vorig jaar was het net andersom toen Verstappen en Leclerc het met elkaar uit moesten vechten. Het gevecht werd al gewonnen door Leclerc, maar het ging uiteindelijk mis voor Verstappen toen hij uitviel met technische problemen.

Het werd nog erger voor Red Bull toen ook Sergio Pérez vroegtijdig zijn race moest staken. Dit seizoen lijkt het dus anders te zijn voor de Oostenrijkse formatie. De testdagen waren zeer positief voor Red Bull en afgelopen seizoen heeft Honda alle problemen met de betrouwbaarheid weten op te lossen. Het lijkt nu dus het geval te zijn dat Ferrari moet gaan jagen op Red Bull. Echter geldt het eeuwenoude cliché ook voor dit jaar: de testdagen zeggen niet alles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws