Kalff deelt visie Marko niet: 'Dat kan niet ineens zomaar weg zijn, het is ook circuit-afhankelijk' Formule 1
Formule 1

Kalff deelt visie Marko niet: 'Dat kan niet ineens zomaar weg zijn, het is ook circuit-afhankelijk'

Kalff deelt visie Marko niet: 'Dat kan niet ineens zomaar weg zijn, het is ook circuit-afhankelijk'

Allard Kalff vindt dat er veel te dramatisch wordt gedaan over de huidige vorm van Red Bull Racing. De 61-jarige analist denkt dat de problemen van de Oostenrijkse renstal circuit-afhankelijk zijn en zag het er door een paar kleine foutjes van Max Verstappen heftiger uit dan dat het daadwerkelijk was. Kalff gelooft niet dat overmacht van Red Bull ineens verdwenen is en dat zullen we volgens hem in de komende races zien.

In de afgelopen races wonnen Verstappen en Red Bull slechts één keer en in Monaco kwam de Nederlander zelfs niet verder dan P6. Adviseur Helmut Marko maakte zich grote zorgen, want volgens de 81-jarige is het probleem niet circuit-afhankelijk en klopt de correlatie tussen de simulator en het circuit niet. Kalff kijkt daar echter anders tegenaan en hij is ervan overtuigd dat Verstappen de komende races gaat winnen.

'Ik vind dat we ook niet dramatisch moeten doen. In Shanghai en Suzuka was Max (Verstappen, red.) oppermachtig. Dat kan niet ineens weg zijn', zegt Kalff met volle overtuiging in het Viaplay-programma In de Slipstream. 'Het is ook circuit-afhankelijk en daarbij had Max in Miami zomaar kunnen winnen als hij dat paaltje niet omver had gereden. En als Max hier in de kwalificatie zijn ronde afmaakt, dan staat hij gewoon op de eerste startrij en wordt hij tweede achter Leclerc. Dan praat je heel anders', vindt Kalff dat de problemen veel groter worden gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn.

'We doen nu net alsof het allemaal dramatisch is, maar zullen we eerst even wachten op Canada en op Barcelona', vervolgt de voormalig autocoureur, die er niet aan twijfelt dat Verstappen zich in de komende wedstrijden weer gewoon aan het front zal melden. 'In Canada kan hij winnen en in Barcelona gaat hij winnen', voorspelt Kalff alvast.

Kleinere verschillen en Verstappen vecht alleen

Toch wil presentatrice Anne-Greet Haars zowel Kalff als tafelgenoot Kees van de Grint de uitspraken van Jos Verstappen voorleggen. Volgens de vader van Max Verstappen moet er namelijk echt wat gebeuren en is de auto minder dominant. Dat klopt volgens Van de Grint ook wel, maar hij plaatst er meteen een belangrijke kanttekening bij. 'De auto is minder dominant, maar dat was hij vorig jaar ook. Alleen vorig jaar was de concurrentie niet zo sterk', stelt de voormalig bandenexpert, die Kalff aan zijn zijde vindt. 'En nu hebben ze eigenlijk vier concurrenten', doelt Van de Grint op de beide coureurs van zowel Ferrari als McLaren. 'Die andere twee teams hebben twee goede rijders en Red Bull heeft één superrijder en één die niet eens meedoet', deelt Van de Grint tot slot een kleine sneer uit richting Sergio Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws