Kalff haalt uit naar Norris: 'Dan mag je blij zijn met een podiumplaats' Formule 1
Formule 1

Kalff haalt uit naar Norris: 'Dan mag je blij zijn met een podiumplaats'

Kalff haalt uit naar Norris: 'Dan mag je blij zijn met een podiumplaats'

Lando Norris mocht ook in Brazilië weer plaatsnemen op het podium en was de enige coureur die nog enigszins in de buurt van Max Verstappen kon blijven, maar toch is Allard Kalff niet bepaald positief over de 23-jarige Brit. De Viaplay-analist stoort zich aan de instelling van de McLaren-coureur en om zijn standpunt te onderbouwen, vergelijkt hij de Brit met Fernando Alonso.

Norris mocht zondag in São Paulo alweer voor de zesde keer in 2023 de trofee behorend bij de tweede plaats in ontvangst nemen. De jonge McLaren-coureur probeerde in de openingsfase nog even aan te haken, maar moest echter opnieuw zijn meerdere erkennen in Verstappen. Hij bleef Alonso, die na een stevig gevecht om de laatste podiumplaats Sergio Pérez de baas was, wel ruimschoots voor.

Als hem gevraagd wordt of daarmee ook de drie beste coureurs op het podium stonden in Brazilië, is Kalff duidelijk. 'Hamilton vind ik heel erg goed en ik vind hem ook beter dan Norris', geeft de analist in het Viaplay-programma In de Slipstream antwoord op de vraag van presentatrice Anne-Greet Haars. 'Hij (Norris, red.) haalt het maximale resultaat, maar het is ook niet meer dan dat', is Kalff duidelijk niet onder de indruk van Norris.

Kalff vergelijkt Norris met Alonso

Een tweede plaats achter Verstappen is in 2023 vaak het maximaal haalbare resultaat, maar toch is Kalff niet zo direct een fan van Norris en hij legt uit waarom niet. Voor de race kreeg de Brit namelijk de vraag wat hij zou doen als hij voor Verstappen zou komen bij de start en zijn antwoord viel niet in de smaak bij Kalff. 'Hij zei: maar met Max heb ik helemaal geen race. Ik kan hem net zo goed weer voorbij laten. Dan denk ik: wat ben je dan voor een autocoureur.'

Volgens Kalff zou Norris wel een voorbeeld kunnen nemen aan Alonso, die alles uit AMR23 perste om de laatste podiumplaats in de wacht te slepen. 'Dan had Alonso Pérez ook wel voor kunnen laten, want de Red Bull was wat sneller. Maar hij (Alonso, red.) gaat wel het gevecht aan. En dan denk ik: als je zo in de strijd zit, dan mag je blij zijn met een podium', haalt Kalff tot slot nog eens uit naar Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws