Kans dat Verstappen Red Bull verlaat nihil: 'Zou nergens op slaan, zoiets doe je niet' Formule 1
Formule 1

Kans dat Verstappen Red Bull verlaat nihil: 'Zou nergens op slaan, zoiets doe je niet'

Kans dat Verstappen Red Bull verlaat nihil: 'Zou nergens op slaan, zoiets doe je niet'

Joe Saward staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt, en ook als gast van de Missed Apex F1-podcast hield de journalist uit Londen zich niet in. Saward verdedigde Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, en rekende af met transfergeruchten van Max Verstappen, die al met Mercedes en Aston Martin in verband werd gebracht.

Verstappen won de afgelopen drie seizoenen de wereldtitel, en geldt ook in 2024 weer als topfavoriet voor de hoofdprijs. Ondanks zijn contract tot en met 2028 gaan er de laatste weken toch al geruchten rond over een mogelijke overstap naar andere teams. Deze berichten kwamen op gang na onrust binnen Red Bull, waarbij Horner een hoofdrol speelde, en ook de toekomst van teamadviseur Helmut Marko op het spel kwam te staan.

Verstappen op weg naar vijfde titel

Saward denkt echter dat Verstappen niet zomaar de beste auto af zal staan aan een ander. 'Ik denk dat er absoluut geen kans is dat Max Verstappen bij Red Bull zal vertrekken voor 2026', maakt Saward duidelijk. 'Hij heeft een contract tot en met 2028, maar je kan er gif op innemen dat hij bepaalde clausules in zijn contract heeft laten opnemen voor 2026', wijst Saward op de grote reglementswijzigingen, waarbij Red Bull haar eigen motoren gaat produceren.

Verstappen zou volgens de Brit bij Red Bull dit jaar weer kampioen worden, en in 2025 dan voor zijn vijfde wereldtitel kunnen gaan. 'Het zou nergens op slaan om dit seizoen en waarschijnlijk volgend jaar het kampioenschap weg te geven. Zoiets doe je niet', meent Saward. 'Je glimlacht en knikt als je familie je in de problemen brengt, en zegt de juiste dingen op het juiste moment, en gaat dan gewoon verder met winnen.'

Horner oneerlijk behandeld?

Saward gaf ook aan dat er twee kanten aan het verhaal van Horner zijn. Hoewel de journalist nog niet te veel wilde prijsgeven over 'de andere kant van het verhaal', maakt hij wel duidelijk dat Horner naar zijn mening hard aangepakt is. 'Het lijdt geen twijfel dat Christian Horner deze rotzooi heeft overleefd, maar ik betwijfel ook of hij überhaupt wel verdiende om in deze rotzooi terecht te komen. Er is ongelofelijk veel gezegd dat ronduit oneerlijk is ten opzichte van iedereen, niet alleen tegenover Christian. Dat de naam van de dame in kwestie bekend is gemaakt is ook ronduit fout. We weten niet eens of het bewijs dat we gezien hebben echt is of niet.'

2026 jaar van de waarheid

'Ik denk dat Max blijft winnen tot hij in 2026 een nieuwe auto krijgt, met een nieuwe motor', herhaalt Saward. 'Als die niet werkt, kan hij misschien stoppen. In 2026 krijgt iedereen nieuwe power units, en dan zal alles veranderen. Iedereen met een brein zal zorgen dat ze clausules hebben om na 2026 te vertrekken, want dan weet je wie het voor elkaar heeft. Lewis Hamilton heeft op Ferrari gewed, en anderen wedden op Mercedes, maar niemand lijkt op Renault te wedden, vreemd genoeg', lacht Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws