Hill hoopt op nederlaag Verstappen: 'Misschien is dat wishful thinking' Opinie
Opinie

Hill hoopt op nederlaag Verstappen: 'Misschien is dat wishful thinking'

Hill hoopt op nederlaag Verstappen: 'Misschien is dat wishful thinking'

Een belangrijk weekend breekt aan in de Formule 1: na een uitvalbeurt voor Max Verstappen in Australië ruikt de concurrentie, aangevoerd door Ferrari, toch enige kansen, en Suzuka lijkt het aangewezen circuit om meer duidelijkheid te geven over de ware verhoudingen. Damon Hill hoopt in ieder geval op een sterk Ferrari.

Red Bull Racing opende het seizoen ijzersterk, met tweemaal een één-twee, maar in Melbourne ontbraken beide coureurs van het team op het podium. Daardoor reizen de teams met enige vraagtekens af naar Japan, waar de vele snelle bochten de eerste serieuze aerodynamische test bieden voor de Formule 1-teams. Daarnaast worden ook de eerste upgrades van het seizoen verwacht in het Aziatische land.

Kan Ferrari de titelstrijd openen?

Hill blikte in de F1 Nation Podcast vooruit op de Japanse Grand Prix, die een half jaar geleden nog op dominante wijze gewonnen werd door Verstappen: met maar liefst negentien seconden voorsprong. 'Ik zou graag willen zeggen dat het dit jaar dichter bij elkaar zit. Dit zal voor de concurrentie van Red Bull Racing wel een grote test worden op Suzuka', voorspelt de wereldkampioen van 1996. 'Dit circuit zal de aerodynamische efficiëntie op de proef stellen, en hoe efficiënt de teams met de banden omgaan.'

In beide kampioenschappen hijgt Ferrari nu in de nek van Red Bull en Verstappen, al komt dat vooral vanwege de uitvalbeurt van de Nederlander. Bij Red Bull zijn er echter ook wat vraagtekens omtrent het bandenmanagement, en Hill verwacht dat het circuit in Japan goed bij de SF-24 van Ferrari past. 'Ferrari is sterk in de snellere gedeelten, en er zijn veel rechte stukken en snelle bochten in Suzuka. Ik hoop oprecht dat Ferrari de strijd met Red Bull en Verstappen kan aangaan in de race. In de kwalificatie verwacht ik wel dat Max poleposition pakt met twee of drie tienden marge.'

'De vraag is op Ferrari de bandendegradatie onder controle zal hebben. We zullen naar de vrije trainingen gaan kijken om daar eerste hints van op te kunnen vangen. De vraag zal altijd blijven of Ferrari in Melbourne won omdat Verstappen problemen had', beseft de Brit. 'Daar zullen we het antwoord nooit op weten. We moeten dus meemaken dat ze Max in een direct gevecht verslaan. Dat moment komt wel in de buurt', zo geeft Hill aan dat Red Bull niet meer zo dominant is als in 2023.

Einde van Red Bull-dominantie?

Hill hoopt dat de race in Australië het einde van de Red Bull-dominantie inluidde. 'Misschien is dat wishful thinking, maar ik wil gewoon een goede race zien, en ik wil een open kampioenschap zien', laat Hill optekenen. 'Als ze de strijd met Max kunnen aangaan - wauw! - dat zou echt een shock zijn voor de hele Formule 1, want dat zou echt betekenen dat er iets te beginnen valt tegen deze Red Bull-dominantie', zo schuift Hill zijn wens niet onder stoelen of banken.

Denk jij dat er een echt titelgevecht komt? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws