Kravitz schat kansen Red Bull in Qatar niet hoog in: 'Ze zitten in de problemen' Formule 1
Formule 1

Kravitz schat kansen Red Bull in Qatar niet hoog in: 'Ze zitten in de problemen'

Kravitz schat kansen Red Bull in Qatar niet hoog in: 'Ze zitten in de problemen'

Ted Kravitz weet dat het Grand Prix-weekend van Lewis Hamilton in Qatar allesbehalve als vanzelfsprekend was. De Sky Sports F1-analist meldt dat Hamilton zich niet goed voelde aan het begin van het weekend en veel uren gemaakt heeft met het technische team om de Mercedes W12 te optimaliseren. Ook geeft hij aan dat Red Bull Racing een probleem heeft op Losail International Circuit.

'Interessant hoe Hamilton alles uit dit weekend aan het halen is', zo opent de Brit in zijn programma genaamd Ted's Notebook. 'Hij vertelde ons dat hij zich op donderdag en vrijdag niet helemaal lekker voelde. Op vrijdag zat het met zijn snelheid ook niet helemaal goed', voegt hij daaraan toe. Hamilton ging dus niet op honderd procent sterkte het weekend in, maar herpakte zich kundig.

Kravitz: 'Hij is vrijdag tot laat gebleven om met zijn ingenieurs te overleggen en heeft de auto op het juiste spoor weten te krijgen, evenals zichzelf. Dat zag je wel al aankomen.' Het was Valtteri Bottas die het sterkst oogde op de vrijdag maar op zaterdag werd de Fin, zoals wel vaker gedurende de samenwerking, volledig overschaduwd door de zevenvoudig wereldkampioen.

Kravitz ziet problemen bij Red Bull

Aan de andere kant van het titelgevecht bevindt zich Red Bull. Kravitz heeft slecht nieuws voor de renstal uit Milton Keynes: 'Red Bull zit in de problemen. Ze liggen achter, maar hebben geen idee waarom. Verstappen zei dat Mercedes juist snelheid verloren is op de rechte stukken, in tegenstelling tot het vermoeden dat het Red Bull was dat deze snelheid gewonnen heeft.'

Verstappen kende al geen foutloos weekend. Tijdens de vrije training flapperde de achtervleugel van de Nederlander hevig, waarna hij een significante hoeveelheid tijd doorbracht in de garage, en niet op het relatief onbekende circuit. 'Dat probleem werd uiteindelijk wel gerepareerd', concludeert Kravitz, die de kansen van Red Bull in Qatar niet hoog in lijkt te schatten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws