Vettel vermoedt dat wedstrijdleiding gele vlag neutraliseerde voor Verstappen Formule 1
Formule 1

Vettel vermoedt dat wedstrijdleiding gele vlag neutraliseerde voor Verstappen

Vettel vermoedt dat wedstrijdleiding gele vlag neutraliseerde voor Verstappen

Sebastian Vettel denkt dat de wedstrijdleiding de gele vlag in Qatar wellicht introk omdat Max Verstappen eraan kwam. In Q3 ervoer Pierre Gasly een klapband, waarna er een waarschuwing gegeven werd in de derde sector. Vettel moest daardoor van zijn gas, maar de vlag werd spoedig opgeheven. De Aston Martin-coureur vermoedt dat dit gedaan werd om de snelle ronde van de Nederlander niet te verpesten.

'Ik ben best tevreden. We hebben een Red Bull, Ferrari en McLaren verslagen in de kwalificatie. Daar mogen we best tevreden mee zijn', zo opent Vettel na afloop van de kwalificatie in Qatar tegenover RaceFans. Vettel wist Q3 te halen op Losail International Circuit, onder meer Sergio Pérez, Charles Leclerc en Daniel Ricciardo niet. Hij is blij met dat hij deze heren achter zich heeft gelaten.

Vettel en Verstappens laatste ronde

Toch verliep de kwalificatie niet helemaal zoals gehoopt voor de Heppenheimer. Ook Vettel moest immers afremmen vanwege een gele vlag tegen het einde van de sessie, toen Gasly zijn voorvleugel stuk reed op de kerbs. 'Het is zonde, want ik kreeg te maken met een gele vlag in de laatste sector, welke vervolgens weer opgeheven werd. Ik denk dat dat was omdat Verstappen eraan kwam.'

'Ik weet niet of het een enkele of dubbele gele vlag was, maar als er een auto stilstaat op het circuit, zou het een dubbele moeten zijn', benadrukt hij. Hij vindt het dan ook een onbegrijpelijke keuze van de wedstrijdleiding dat die gele vlag ingetrokken werd. Vettel ging van zijn gas en had verwacht dat de concurrenten dit ook deden. 'Maar misschien was ik wel de enige', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws