Verstappen en Hamilton lijnrecht tegenover elkaar na drivers' meeting in Qatar Formule 1
Formule 1

Verstappen en Hamilton lijnrecht tegenover elkaar na drivers' meeting in Qatar

Verstappen en Hamilton lijnrecht tegenover elkaar na drivers' meeting in Qatar

Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben beiden een totaal ander perspectief op hoe de meest recente drivers' meeting verlopen is. Na afloop van het incident in Brazilië zijn de coureurs in gesprek te gaan met de FIA. Voor Verstappen heeft die vergadering veel opgehelderd, maar zijn titelconcurrent denkt dat er juist totaal geen duidelijkheid geschept is. De Red Bull Racing-rijder en zijn Mercedes-tegenpool deden hun verhaal na de kwalificatie in Qatar.

'Iedereen is anders en ik denk dat iedereen zijn eigen manier heeft van racen, verdedigen en inhalen. Het is uiteraard lastig voor de FIA om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen', zo opent Verstappen, die de gesprekken met de FIA als nuttig ervaren heeft. Diverse coureurs gaven na afloop van het controversiële moment op Interlagos aan dat ze de actie van de Nederlander te ver vonden gaan.

Verstappen snapt dat het nodig was voor de wedstrijdleiding om van zich te laten horen bij de andere coureurs: 'Natuurlijk maken zij uiteindelijk de beslissingen, maar iedereen heeft een andere mening. Het ging er dan ook om dat iedereen zijn mening kon geven, en de FIA heeft haar gedachtegang achter haar keuze belicht.' Zo is de drivers' meeting dus verlopen en volgens Hamilton heeft vrijwel elke deelnemer zijn bijdrage geleverd.

Verstappen: 'Ik denk dat we stappen hebben gezet. Het was ook een hele lange vergadering. Ik denk dat dit opgehelderd is.' Volgens Verstappen is het dus zeer duidelijk wat er op het circuit wel en niet mag. Hij staat er dan ook nog steeds achter dat hij in die vierde bocht van Brazilië niets fout deed. Voor titelconcurrent Hamilton is de zaak echter totaal niet opgehelderd na de gesprekken op Losail International Circuit.

Hamilton gaat fel in op Verstappen

Wanneer Hamilton gevraagd wordt naar of hij de vergadering ook zo ervaren heeft, geeft hij zeer stellig aan dat dat niet het geval is. 'Het is helemaal niet opgehelderd', meent de Brit. 'Elke coureur op Verstappen na, of althans, bijna alle coureurs, vroegen om duidelijkheid. Die is wat mij betreft niet echt gegeven.' Alle rijders namen dus deel aan de discussie omtrent het rijgedrag van de WK-leider.

'Het is nog steeds niet duidelijk wat er nou wel en niet mag in inhaalmanoeuvres. Daarom gaan we er nu gewoon maar voor. We willen consistentie, dus als incidenten zo behandeld worden als in de vorige race, dan moet dat voor ons allemaal gelden. Als dat het geval is, is dat prima', concludeert Hamilton, die het prima vindt dat er agressief verdedigd wordt, als hij er zelf in de nabije toekomst maar geen tijdstraf voor krijgt.

Wedden dat Verstappen de GP van Qatar wint? Ontvang vier keer je inzet bij Bet365 en krijg 100 euro welkomstbonus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws